İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran'a açık tehdit!

İran, soykırımcı İsrail'e misilleme yapacağını duyurmasının ardından bölgede kriz iyice tırmandı. Netanyahu, "Saldırılara karşılık vereceğiz" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 21:33
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 21:44
İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran'a açık tehdit!
Kübra Şenal Editör

Hamas lideri Heniyye'nin İsrail tarafından şehit edilmesi Orta Doğu'da gerilim artırdı. Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta suikasta uğradı. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ise İsrail'e karşı intikam yemini etti.

İran basınından sızan haberlere göre, "Birkaç saat içinde her şey olabilir" denilerek İsrail'e misilleme mesajı verdi.


İşgalci Netanyahu ise İran'ı tehdit etti.

Bölgede gerilim yükselirken The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesinde, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyardığı ve her türlü saldırıya karşılık verileceği bildirildi.

"Bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz"

"Bize karşı hangi cepheden olursa olsun herhangi bir saldırı eylemine karşılık vereceğiz" diyen Siyonist Netanyahu, "Bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz." dedi.


İran-İsrail gerginliği

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramış ve şehit oldu. İran ve Hamas, söz konusu saldırıların arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken Tel Aviv yönetimi, bu suikasta ilişkin suskunluğunu sürdürmeye devam ediyor.

Tel Aviv yönetimi, Beyrut ve Tahran'da düzenlenen suikastların ardından Lübnan Hizbullah'ı ve İran'dan 'güçlü bir karşılık beklediğini' belirtmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa