Didim'de bir otelde atıksuların denize deşarj edildiği tespit edildi

Aydın'ın Didim ilçesinde bir turizm işletmesinin atıksularının denize deşarj edildiğine ilişkin ihbar üzerine Bakanlık harekete geçti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 22:21
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2024 22:30
Didim'de bir otelde atıksuların denize deşarj edildiği tespit edildi
Kübra Şenal Editör

Didim'in Akbük Mahallesi'nde bulunan bir otelin atıksularının denize deşarj edildiği öne sürüldü. Konuyla ilgili çevredekilerin ihbarı üzerine yapılan incelemede iddialar doğrulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığın resmi X hesabından, 'atıksuların denize deşarj edilmesi'ne ilişkin açıklama yapıldı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekiplerimizin çalışmaları sonucu, Didim Akbük Mahallesi’nde bulunan bir otele ait foseptik çukurun taşmasıyla atık suların denize deşarj edildiği tespit edilmiştir." denildi.


Adli süreç başlatıldı

Öte yandan, denetim neticesinde deşarj hattının iptal edildiği ve söz konusu işletmeye Çevre Kanunu hükümlerine göre 1.161.568 TL para cezası uygulandığı belirtildi. Ayrıca işletme yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin ise adli süreç başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa