İran'dan Arap ülkelerine İsrail uyarısı! "Sizi de hedef alırız"

Tahran'da Heniyye'nin şehit edilmesinin ardından İran, İsrail'den intikam alacağını belirtti. Arap ülkelerine ise İsrail konusunda uyarıda bulundu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
04 Ağustos 2024 23:59
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 00:09
İran'dan Arap ülkelerine İsrail uyarısı! ''Sizi de hedef alırız''
Kübra Şenal Editör

Günlerdir işgalci İsrail'e intikam mesajları veren İran, bu kez okları Arap ülkelerine çevirdi. Geçtiğimiz günlerde İran'ın İsrail'i işaret ederek “Dünya önümüzdeki saatlerde önemli gelişmelere tanıklık edecek” açıklaması dünya gündemini sarsmıştı.

Herkes tarafından beklenen saldırı gerçekleşmezken İran, 'sözde gözdağı' vereceği o hedef tahtasını birilerini daha yazdı.


Bu kez gözdağı, Arap ülkelerine geldi

Dış basından sızan haberlere göre; İran, diplomatik kanallardan Arap ülkelerini İsrail konusunda uyardı. Misilleme esnasında işgalcilerin yanında saf tutmaları halinde kendilerinin de hedef alınacağını diplomatik kanallar aracılığı ile iletti.


Ne olmuştu?

Kırmızı bayrak çekerek ‘intikam’ mesajı veren İran, saldırı için sinyal verdi. İran devlet televizyonu “Dünya önümüzdeki saatlerde önemli gelişmelere tanıklık edecek” açıklamasıyla saldırı iddialarını doğruladı. Çok sayıda füzenin ülkenin batısına taşındığı haberleri geldi. İsrail, her türlü saldırıya hazırız derken en büyük müttefiği ABD de hazır bulunduğunu bildirdi.

Beyaz Saray İran tehdidini ciddi olarak niteledi. ABD başkanı Joe Biden’ın olası saldırıya karşı askeri yığınak talimatı verdiği bildirildi.

Bu kapsamda ABD savaş jetlerinin bölgeye doğru harekete geçtiği aktarıldı. İngiliz savaş uçaklarının da Kıbrıs Rum Kesimi’nden harekete geçmek için hazır beklediği söylendi. Hizbullah’ın da daha önce böyle bir durumda Kıbrıs Rum Kesimini de olası hedefler arasına ekleyebileceği açıklamaları savaşın cephesinin genişleme ihtimalini de ortaya koydu.

Ürdün de, hava sahasına giren füze veya hava unsurlarını düşüreceğini duyurmuştu. İsrail’e saldırının farklı cephelerden gelebileceğine de işaret ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa