İngiltere'de sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştılar

İngiltere'de aşırı sağcılar sığınmacıların kaldığı oteli yakmaya çalıştı. Ülkede 3 çocuğun öldürülmesi ile başlayan olaylar devam ediyor...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 06:08
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 06:09
AA
Kaynak AA

Ülkenin orta kesimlerinde bulunan şehirde, aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) göçmenler ve Müslümanlar karşıtı eylem çağrısına uyan yüzlerce kişi, sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin kaldığı otelin önünde toplandı.

Aşırı sağcılarla polis arasında gerginlik

Aşırı sağcılar ile polis arasında otel önünde gerginlik yaşandı ve eylemciler otelin pencerelerine taş ve şişe attı. Bu sırada yaralanan bir polis memuru, meslektaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, aşırı sağcıların otelin giriş katındaki camı kırarak binayı ateşe vermeye çalıştığı görülüyor. Polis, saldırganları binadan uzaklaştırmakta güçlük çekti.

Göçmenlerin kaldığı binayı yakmaya çalıştılar

Aşırı sağcılar, binaya yangın tüpleri ve sandalyeler atarak kapılara barikat kurarak içeridekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı. Otelde çıkan küçük çaplı yangın, büyümeden söndürüldü. Ancak aşırı sağcılar, binanın farklı noktalarından girmeye çalıştı.

Middlesbrough şehrinde ise yaklaşık 300 aşırı sağcı yürüyüş düzenledi. Gruba eşlik eden polis araçlarının hareketini engellemeye çalışan iki kişi gözaltına alındı. Göstericiler, grubu kontrol etmeye çalışan köpekli polisler ve çevik kuvvet ekiplerine şişe ve elektronik sigara attı.

Bolton şehrinde ise polis, eylemlerin sona ermesini ve yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar tekrar toplanılmamasını talep etti. Polis, tüm şehirde eylemleri engelleme, arama yapma ve gözaltı yetkisine sahip oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa