Trump'tan Putin'e tebrik Biden'a kötek...

ABD başkan adayı Donald Trump Ankara'da gerçekleştirilen takas operasyonunda Putin'i tebrik ederken Biden'a ise eleştirilerde bulundu...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 07:00
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 07:02
Trump'tan Putin'e tebrik Biden'a kötek...
AA
Kaynak AA

Trump, seçim kampanyası sırasında Georgia eyaletinin Atlanta kentinde gerçekleştirdiği mitingde, "Vladimir Putin'i bir başka harika anlaşma daha yaptığı için tebrik etmek istiyorum." dedi.

Takas operasyonunu yönetme şekli nedeniyle Biden yönetimini eleştiren Trump, "Vatandaşlarımızı geri aldık ancak korkunç anlaşmalar karşılığında. Onları geri aldığımızı söylemek güzel ama bu kötü bir örnek oluşturur mu?" diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, aynı mitingde, Demokrat Parti'den muhtemel rakibi ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e sert eleştiriler yöneltti.

MİT, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunu gerçekleştirmişti.

Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov bulunuyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa