Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâra dikkat!

Meteoroloji, yeni haftanın ilk günü itibarıyla yurt geneline ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 08:51
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 09:26
Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgâra dikkat!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son uyarılara göre bugün yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Karadeniz'in batısı, Toroslar kesimi, Marmara genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Gök gürültülü sağanak beklenen iller

Yağışların; Ankara'nın batı ve kuzey ilçeleri, Ardahan, Kars, Eskişehir, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Osmaniye, Isparta, Kütahya, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları, Kütahya, Amasya'nın kuzey kesimleri, Erzurum'un doğu ilçeleri, Artvin, Ardahan ve Kars çevrelerinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgarın çoğunlukla kuzeyden esmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde rüzgâr güneybatıdan zaman zaman orta kuvvette esecek. Hatay ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde ise rüzgârın kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 


Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun doğusu ve iç bölgelerinde hava sıcaklığı zaman zaman mevsim normallerini aşacak. Diğer kesimlerde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen günün en yüksek sıcaklıkları 

İstanbul bugün 31, Ankara 34, İzmir 36 derece. Şanlıurfa ve Diyarbakır'da termometreler 42 dereceyi gösterecek. Yurdun kuzey kıyıları nispeten daha serin. Bugün Sinop'ta ortalama sıcaklık 31, Trabzon'da 29 ve Ardahan'da 26 derece olacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa