MİT'in tarihî takasını anlattı: Türkler film yıldızı gibiydi!

MİT organizasyonunda yapılan casus takasıyla özgürlüğünü elde eden Skochilenko, Almanya'da verdiği röportajda MİT’i övdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 09:31
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 09:51
MİT'in tarihî takasını anlattı: Türkler film yıldızı gibiydi!
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara'da gerçekleştirilen büyük takas operasyonuyla, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'nın cezaevlerinde bulunan 26 kişi, Türkiye'ye ulaştırıldı. Bu operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yönetilerek, 7 ayrı ülkeden 7 uçakla gerçekleştirildi ve tarihi bir başarıya imza atıldı.


Dünya bu operasyonu konuşuyor

Dünya çapında büyük ilgi gören bu takas operasyonu, özellikle ABD ve Rusya'nın teşekkürlerini alarak diplomasi dünyasında öne çıktı. Operasyonda yer alan isimlerden biri de, Rus sanatçı Sasha Skochilenko oldu. Skochilenko, Ukrayna işgalini protesto amacıyla süpermarket ürünlerine yapıştırdığı etiketler nedeniyle Rusya'da yedi yıl hapse mahkum edilmişti.

Ankara'ya indikleri anda rahatladılar

Operasyon kapsamında Türkiye'ye getirilen Skochilenko, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indikleri anda duyduğu rahatlamayı dile getirdi. Sanatçı, "Öldürüleceğimizi düşünüyorduk, hepimiz şoktaydık. Ankara'ya inince derin bir nefes aldık, rahatladık" diyerek yaşadıklarını anlattı.


Türk yetkililerin karşılaması etkileyiciydi

Skochilenko, Türkiye'deki karşılamayı dizilerdeki karakterlere benzeterek, "Hepsi siyah takım elbiseliydi, çok modern ve ciddi görünümlüydü. Mis gibi parfüm kokuyorlardı. Kullandıkları parfüm kokuları her yeri sarmıştı. O havalı duruşlarıyla ve kulaklıklarıyla bizimkilerden çok ama çok farklıydılar. İnanılmaz etkileyici bir andı ve çok şıklardı" şeklinde konuştu.

Donald Trump'tan Vladimir Putin'e Övgü

Operasyonla ilgili olarak ABD eski başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i başarılı takas için tebrik etti. Trump, mevcut ABD yönetimini operasyonun yürütülme biçimi nedeniyle eleştirerek, "Vatandaşlarımızı geri aldık ama korkunç anlaşmalar karşılığında," ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük 2. büyük operasyonu

“Birinci Dünya Savaşı’ndan bu tarafa en büyük casus takası” olarak kayıtlara geçen bu büyük takas operasyonu, uluslararası ilişkilerde önemli bir diplomasi örneği olarak kayıtlara geçti ve Türkiye'nin stratejik yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa