Gözler bu akşam Beştepe'de olacak!

Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 09:35
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 11:08
Gözler bu akşam Beştepe'de olacak!
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de  toplanacak.  Ayda iki kez toplanan kabine 3 haftalık ara sonrası yarın bir araya gelecek. 

Kabinede gündem yoğun

Kabine gündeminde ise; Orta Doğu'daki son durum, terörle mücadele, Ankara'da yapılan esir takasının olması bekleniyor. 

İran'ın, İsrail'e yapacağı misilleme saldırısı hala sıcaklığını korurken İsrail'in dur durak bilmeyen Gazze saldırısı ve Lübnan'a yönelik hamleleri masaya yatırılacak.

Türkiye'nin bölgedeki sıcaklığı azaltmak için ne yapacağı da değerlendirilecek. Diplomatik trafik ele alınacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suıkast sonucu öldürülmesi sonrası Orta Doğuda gerilim hat safhaya ulaşmıştı. 

MİT'in başarısı masada olacak

Dünyanın iki önemli ülkelerinden olan ABD ile Rusya esir takasıyla karşı karşıya geldi. Rusya ile ABD arasında geniş kapsamlı esir takası konusunda anlaşmaya varıldı. Almanya, Slovenya, Belarus’u da içeren anlaşma kapsamında Rusya’da hapiste tutulan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich’in de aralarında bulunduğu 3 ABD vatandaşı ve Rus esirler, her iki ülke tarafından da serbest bırakıldı.Kabine, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda  MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen, 26 kişilik takas kabinede değerlendirilecek.

Enflasyonla mücadele 

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele eden Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın denetimi devam ediyor. Denetim kapsamında sigara firmasına 6 milyar lira rekor ceza kesildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, daha öncede gelir beyan etmeden lüks araç kullananların peşine düşmüştü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimleri takip edildiğini belirtirken, çok kazanandan daha çok vergi alınacağını ifade etti.  

Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında denetimler kabinenin en önemli başlıkları arasında. Enflasyonla mücadelede son durum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.  Diğer yandan yurt içi ve dışındaki terörle mücadele en kritik başlık olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değerlendirilecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa