Elektrik akımından 2 ölüm için belediye başkanlarına suç duyurusu!

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölümü ile ilgili olarak belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 11:59
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 12:51
Elektrik akımından 2 ölüm için belediye başkanlarına suç duyurusu!
AA
Kaynak AA

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da meydana gelen sağanak sırasında, elektrik akımına kapılarak iki kişinin hayatını kaybetmesi olayına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Avukat Sarıçiçek’ten açıklama

Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, İzmir Adliyesi önünde basına yaptığı açıklamada, sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle alakalı 42 kişi ile ilgili "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlaması ile iddianame oluşturulduğu ve sözkonusu dosyanın ACM’ye (Ağır Ceza Mahkemesi) gönderildiğini bildirdi.


Belediye Başkanları da sorumlu tutuluyor

Avukat Sarıçiçek, olayda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve eski İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın sorumlulukları ve kusurları bulunduğunu öne sürdü. Bu nedenle, savcılığa bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.


"Davanın takipçisi olacağız"

Sarıçiçek, "Özge Ceren Deniz'in ölümünde ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan gereken cezayı almaları için davamızın sonuna kadar takipçisi olacağız," şeklinde konuştu.

Olayın detayları ve soruşturma süreci

12 Temmuz'da İzmir ili Konak ilçesinde, sağanak yağmur esnasında oluşan su birikintilerinden birine basan 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz yere yığılmış, geri dönüp ona yardım etmek isteyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay da elektrik akımına kapılmıştı. Her iki vatandaş olay yerinde yaşamlarını yitirmişlerdi. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 14’ü hakkında tutuklama kararı verişmiş, itiraz sonrası bir kişi ise tahliye edilmişti.


Suçlamalar ve iddianame

Olayda iki vatandaşın yaşamını yitirmesiyle ilgili 42 zanlı hakkında 22,5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. "Bilinçli kusurla 1’den çok insanın hayatını kaybetmesine sebep olma" suçu üzerine hazırlanan iddianame, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunularak dava süreci başlatıldı. Bu olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, yetkililerin ihmalleri ve sorumlulukları tartışılmaya devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa