Beyoğlu Belediyesi, Filistin bayrağını merdivenlerden sildi

Beyoğlu Belediyesi, Filistin davasını savunduklarını ve bayraklara saygı duyduklarını belirterek Filistin bayrağını Salı Pazarı Yokuşu merdiveninden sildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 12:22
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 13:04
Beyoğlu Belediyesi, Filistin bayrağını merdivenlerden sildi
DHA
Kaynak DHA

İstanbul Beyoğlu Cihangir'de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenler, bir grup genç tarafından Gazze halkına destek olmak amacıyla Filistin bayrağının renklerine boyandı. Beyoğlu Belediyesi ekipleri ise belediye yönetiminin “ulusal simgelere saygı” yönündeki talimatıyla gece saatlerinde merdivenleri tekrar beyaza boyayarak bir bilgilendirme pankartı astı.

Gençler merdivenleri Filistin bayrağı renklerine boyadı

Fındıklı'da, Meclis-i Mebusan Caddesi'ni Cihangir'e bağlayan Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenler, bir grup genç tarafından Filistin bayrağının renkleri olan yeşil, beyaz, kırmızı ve siyaha boyandı. Bazı vatandaşlar, “bu eylemin Filistin’e destek amacı taşıdığını, saygısızlık söz konusu olmadığını, çünkü gençlerin ayakların basıldığı yerleri değil, ayakların temas etmediği yerleri boyadığını” belirtirken, bazıları ise “insanların ayaklarıyla üzerine basıp geçtiği bir yerde bir milletin simgesinin olmaması gerektiğini” kaydederek sosyal medyada bu duruma tepki gösterdi. Mahalle sakini Serop Benli, gençlerin sabah saat 06.30 civarında geldiklerini ve yaklaşık 20 kişi olduklarını belirterek, "Belediyeden geldiklerini sandım, ama gönüllü çocuklarmış. Filistin bayrağını çizdiklerini gördüm, rahatsız değilim" dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nden müdahale

Beyoğlu Belediyesi ekipleri, gece saatlerinde Salı Pazarı Yokuşu'na gelerek merdivenleri yeniden beyaza boyadı. Merdivenlerin yanına asılan pankartta, "Ulusların Bayrakları kutsaldır. Haklı davasında yanında olduğumuz Filistin Halkını incitmemek adına merdivenlerimizde önlem alınacaktır" ifadeleri yer aldı. Beyoğlu Belediyesi’nin, silmiş olduğu Filistin bayrağının yerine Hanzala figürünü çizeceğini açıklaması, belediye yetkililerinin iyi niyetli tutum içinde olduğu kanaatini doğurdu.

Filistin’e destek ifadeleri

Beyoğlu Belediyesi Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenlerin beyaz boyanması sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa