ABD'de "Debby" paniği: Acil durum ilan edildi!

ABD'nin doğu kıyılarını vuracak Debby Kasırgası, şiddetli yağış ve sele neden olacak. 3 eyalette "acil durum" ilan edildi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 12:31
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 12:54
ABD'de ''Debby'' paniği: Acil durum ilan edildi!
Hakan Öksüz Editör

İki tarafı okyanuslarla çevrili ABD'de sık sık yıkıcı kasırgalar yaşanıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, bölgede yaşayanların tedbirli olması için yeni uyarısını yayımladı. Aktarılan bilgilere göre ABD'nin güneydoğu kıyılarını Debby Kasırgası vuracak. 

Hangi eyaletlerde etkisini gösterecek?

Kasırganın şu anda Florida'nın Tampa şehri açıklarında etkili olduğu kaydedildi. Saatteki hızı 19 kilometre olan kasırga, bölgenin kuzey kıyılarına ilerliyor. Tahminlere göre kasırga; South Carolina, Georgia ve Florida gibi eyaletlerde etkisini gösterecek. 

Şiddetli yağış ve sel uyarısı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan uyarılara Debby Kasırgası, şiddetli yağış ve fırtınayı beraberinde getirecek. Kasırganın öğle saatlerinde Big Bend bölgesinde sele neden olabileceği kaydedildi. 

9 Ağustos'a kadar etkisini sürdürecek

Georgia Eyaleti'ne bağlı Savannah şehrinin yanı sıra Charleston ile Hilton Head Adası'nın kıyı kesimlerinin kasırgadan olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Kasırganın etkilerinin 9 Ağustos'a kadar süreceği tahmin ediliyor. 

3 eyalette acil durum ilanı yapıldı

Florida Valisi Ron DeSantis, eyalet sınırları içinde yer alan 61 bölgeyi uyararak "acil durum" ilanında bulundu. South Carolina ile Georgia eyaletlerinde de vatandaşlara "acil" koduyla uyarı yapıldı. 

Ulusal Muhafız Birliği, acil durum ilan edilen bölgelerde teyakkuza geçti. Sadece Florida'da 3 bin muhafızın hazır bulundurulacağı kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa