Kullanıcılar müjde! Instagram açıldı

3 gündür erişime kapalı olan Instagram'la ilgili kullanıcıları sevindirecek haber geldi. Erişim yasağı sona erdi, platform yeniden kullanıma açıldı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 12:31
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 14:50
Kullanıcılar müjde! Instagram açıldı
Ecem Çetin Editör

Türkiye'nin ve dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, milyonlarca insan tarafından kullanılıyor.

Sosyal medya platformuyla ilgili geçtiğimiz günlerde kullanıcıları oldukça üzen bir karar alındı. 

2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye'de Instagram’a erişim engeli getirildi. 


Instagram'a "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için erişim engeli kararı getirildiği ifade edildi. 

Instagram'ın erişim engeli kararı ile ilgili yasaya göre;  BTK'nın mahkeme kararı olmaksızın resen erişim engelinin ardından 48 saat içerisinde sulh ceza hakimliği üzerinden bir mahkeme kararı alınması gerektiği belirtildi. 48 saatlik süre, 4 Ağustos günü saat 03.00'te doldu. Herhangi bir mahkeme kararı alınmadı. Bu durumda yeniden açılması gereken Instagram'da erişim engeli devam etti. 


3 gün boyunca kullanıcılar, sosyal medya platformuna erişim sağlayamadı.

Bugün konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Yapılan görüşme sonucunda İnstagram'ın Türkiye’nin istediği değişiklikleri yapacağı öğrenilirken, platformla ilgili karar belli oldu.

Erişim engeli kalktı, Instagram açıldı


Sosyal medya platformunun erişim engeli kaldırıldı. 

Engelin ortadan kalkmasıyla Instagram, yeniden kullanıma açıldı.  

Öte yandan META'dan Instagram'a ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişinin gündelik iletişim kurdukları yöntemden mahrum kaldığı, işletmelerinde müşterilerine ulaşamadığı belirtildi. META, hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Uraloğlu, görüşme öncesinde konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı. 


Bakan Abdulkadir Uraloğlu, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirilen sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldığını, gerçekleştirilen görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerinin iletildiği ifade edildiğini belirtti. 


Bugün yaptığı görüşmeyi duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa