İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu: 59 kişi kurtarıldı

İzmir açıklarında sahil güvenlik ekipleri, iki lastik bottaki toplam 59 düzensiz göçmeni kurtarılırken, 1 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 12:38
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 12:38
İzmir açıklarında düzensiz göçmen operasyonu: 59 kişi kurtarıldı
DHA
Kaynak DHA

Ülke genelinde kaçak göçle mücadele çalışmaları sürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir'in üç ilçesinde kaçak göçmenler için operasyon yürütüldü.

Karaburun, Dikili ve Çeşme ilçelerinde lastik botta yakalanan düzensiz göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarılırken, Çeşme'de batan lastik bottaki 1 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

10'u çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, dün saat 04.45'te Karaburun açıklarında bir lastik bot içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu ihbarını aldı. Bölgeye intikal eden ekipler, Yunanistan tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bottaki 10 tanesi çocuk, 23 düzensiz göçmeni kurtardı.

Dikili'de yardım çağrısı

Dikili açıklarında ise motor arızası nedeniyle sürüklenen ve yardım çağrısı yapan bir lastik bottaki 12'si çocuk 36 düzensiz göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Kıyıya çıkartılan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Çeşme'de arama kurtarma çalışmaları

Bugün sabah saatlerinde Çeşme Karaabdullah Burnu'nun 1 deniz mili açığında batan bir lastik bottaki kayıp düzensiz göçmen için de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sahil güvenlik ekipleri, denizde kaybolan göçmeni bulmak için yoğun çaba gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa