Atanmış bürokrat Mehmet Uçum'dan siyasetçilere cevap!

Siyasetçilerin, “Atanmış bürokrat neden her konuda konuşuyor?” eleştirilerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, bir analiz ile yanıt verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 13:08
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 13:33
Atanmış bürokrat Mehmet Uçum'dan siyasetçilere cevap!
AA
Kaynak AA

Siyasetçilerin “Bizi halk seçti, konuşmamız için seçti. Ama atanmış bürokratlar neden her konuda konuşuyor?” eleştirilerine önemli bir bürokrattan yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Anadolu Ajansı için “Başkanlık sisteminde seçilmiş-atanmış ilişkisi” başlıklı bir analiz kaleme alarak, siyasetçilerden yoğun olarak gelen bu eleştirilere cevap verdi.

Başkanlık sisteminde üst kademe yöneticilerin tarafsız olmak gibi bir rollerinin bulunmadığını belirten Mehmet Uçum, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde üst kademe yöneticilerin cumhurbaşkanının programını uygulamakla yükümlü yöneticiler” olduğunu vurgulayarak, bu bürokratların diğer kamu görevlilerinden nitelik bakımından farklı olduklarını ifade etti. Üst kademe yönetici kavramının Başkanlık sistemindeki yerini tanımlayan Mehmet Uçum özetle, “Konuşurum, konuşmaya devam edeceğim” dedi.

Analiz ile yanıt verdi

Siyasetçilerin, “Atanmış bürokrat neden her konuda konuşuyor?” eleştirilerine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, bir analiz ile yanıt verdi.

Daha önce başkanlarla ve bakanlarla ilgili ortaya atılan konu yeniden kamuoyu önüne getirilmek istendiğini belirten Mehmet Uçum, tartışmanın esasının “seçilmiş atanmış ilişkisi” olduğunun altını çizdi.

Bazı siyasi çevrelerin, cumhurbaşkanınca atanmış bazı üst kademe yöneticilerini yani bürokratları "neden konuşuyorlar" diye eleştirdiklerini anımsatan Mehmet Uçum, hatta eleştirilerin “onlar memur” denilerek “memur konuşamaz”a getirdiklerini ifade etti.

İşte Mehmet Uçum’un AA Analiz için kaleme aldığı “başkanlık sisteminde üst kademe yönetici kavramı” temalı analiz:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa