MKE Ankaragücü'nden forvet atağı: Renat Dadashov Ankara'ya geliyor

MKE Ankaragücü, 25 yaşındaki forvet Renat Dadashov'u kadrosuna dahil etmek için hazırlıklara başladı.

BB
Büşra Bayrak Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 13:32
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 14:37
MKE Ankaragücü'nden forvet atağı: Renat Dadashov Ankara'ya geliyor
BB
Büşra Bayrak Editör

Santrfor arayışlarını uzun süredir sürdüren MKE Ankaragücü, tanıdık bir golcüyle anlaşma sağladığı öğrenildi. 

Başkent ekibi, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de Hatayspor forması giyen Azerbaycanlı santrfor Renat Dadashov'u kadrosuna katmak için önemli bir adım attı. 

Edinilen bilgiye göre sarı-lacivertliler, oyuncu ve temsilcisiyle uzun süredir görüşmelerde bulunuyordu. Bu görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ve taraflar arasında anlaşmanın sağlandığı belirtildi. 

Haberi Ankaragücü Social, X adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 

Ankaragücü Social paylaşımında, "MKE Ankaragücü, 25 yaşındaki Azerbaycan'lı santrafor oyuncusu Renat Dadashov ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.  Oyuncunun mevcut kulübü Grasshopers ile son detaylar konuşuluyor.  Perşembe'ye kadar Ankara'ya gelmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

 

Geçmiş performans ve istatistikler

Renat Dadashov, geçtiğimiz sezon kiralık olarak Hatayspor formasıyla 31 lig ve 2 kupa maçında görev aldı. Bonservisi İsviçre ekibi Grasshoppers'te bulunan Dadashov, geçtiğimiz sezon Grasshoppers ile 4 lig ve 1 kupa maçına çıkarken, Hatayspor'da toplam 37 resmi maçta oynadı. İsviçre Ligi'nde 1, Süper Lig'de ise 6 gol atan Dadashov, 2022-2023 sezonunda 34 lig maçında 8 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.


Kariyer başlangıcı ve geçmişi

25 yaşındaki oyuncu, Almanya'nın Rüdesheim şehrinde doğdu ve futbol kariyerine Almanya'nın Wehen takımında başladı. Alman altyapısında yetişen Dadashov, bu sezon İsviçre Ligi'nin ilk üç haftasında Grasshoppers formasıyla sahaya çıkmamıştı.


Yeni sezona hazırlık

MKE Ankaragücü, Dadashov'u kadrosuna katarak hücum hattını güçlendirmeyi hedefliyor. Oyuncunun kısa bir süre içinde Ankara'ya gelerek resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor. Taraftarlar, yeni transferlerinin performansını heyecanla beklerken, MKE Ankaragücü henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa