Heniyye suikastında MİT gerçeği

Tahran'da suikasta sonucu şehit olan Hamas Lideri Heniyye'nin olası suikast durumuna karşı MİT tarafından uyarıldığı öğrenildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 13:39
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 15:07
Heniyye suikastında MİT gerçeği
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze ve Filistin halkı için mücadele veren İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti.


Ancak Heniyye kaldığı konutta alçakça düzenlenen saldırıda şehit oldu.  Hamas liderinin suikast sonucu şehit olduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. 

Yapılan kalleş saldırıya dünyadan da çok sayıda ülkeden kınama mesajları geldi. Türkiye'de suikasta tepkisiz kalmadı. Siyasi isimlerden peş peşe lanetleme mesajları paylaşıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesine ilişkin gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınadı, Heniyye için 81 ilde sela ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Devlet Başkanı Abbas, Heniyye'nin öldürülmesini korkakça bir eylem ve tehlikeli bir gelişme olarak nitelendirirken, Filistin halkını da İsrail işgaline karşı direnme, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

MİT'ten uyarı

Hamas lideri Heniyye'ye iki kez suikast girişiminde bulunulduğu öğrenildi. İstanbul ve Doha'da temaslarda bulunan Heniyye'ye iki ayrı suikast girişimi düzenlendiği ve Milli İstihbarat Teşkilatı  tarafından engellendiği öne sürüldü. 


Son olarak Milli İstihbarat Teşkilatı, Tahran gezisi öncesi Hamas ve Haniye’yi suikast girişimine karşı uyardığı iddia edildi.  İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa