Ankara'da dostluk yolu rallisi

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığınca desteklenen Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi'nin ikinci ayağı Ankara'da başladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 14:33
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 15:12
Ankara'da dostluk yolu rallisi
O
Onur Çetinkaya Editör

Bu yıl 18. kez düzenlenen ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından desteklenen Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi'nin 2. etabı, Ankara'dan start aldı.

Dışişleri Bakanlığında seremonik başlangıç

Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen seremonik start öncesinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, sporcularla bir araya geldi.

Şapka ve forma hediye edildi

Seremoni sırasında, Yılmaz araçlardan birine binerek test sürüşü yaptı. Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Yılmaz'a forma ve şapka hediye etti.


Rallinin güzergahı ve hedefleri

Ralli, Türkiye'de Kırıkkale, Kapadokya, Adıyaman ve Doğubayazıt güzergahlarından geçecek. Sporcular, Türkiye'den sonra İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Çin'i geçerek 28 Ağustos'ta Moğolistan'da turu tamamlamayı hedefliyor.

Uluslararası katılım

Toplamda 12 araç ve 28 sporcunun katıldığı rallide, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Almanya, Avusturya ve Moldova'dan pilotlar bulunuyor. Bu uluslararası katılım, rallinin dostluk ve barış mesajını pekiştiriyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa