Deniz Yücel'den “devletçilik” oku açıklaması!

Deniz Yücel, Özgür Özel'in devletçilik oku söylemiyle ilgili, "Partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 17:01
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 18:06
Deniz Yücel'den “devletçilik” oku açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in parti logosunda bulunan 6 ok ile ilgili yaptığı açıklama gündem oldu. 

CHP Lideri, devletçiliği temsil eden okun rengini değiştireceklerini ve devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacaklarını ifade etti.


Özgür Özel'in gündem olan sözleri sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den açıklama geldi. 

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı oklu simgesinin sırası ile Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik’ten oluştuğunu ve partinin ilkelerini ifade ettiğini söyledi. 


Deniz Yücel, "Partimizin bayrağı, kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayraktır." dedi.

CHP'li Yücel, Özgür Özel'in çevreci, doğa dostu, sürdürebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağımlılıklarını vurguladıklarını söyledi.

 

CHP Parti Sözcüsü Yücel, çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renginin devletçilik anlayışıyla sembolize edilmek amacıyla ifade edildiğini belirtti. 

"Partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."


Yücel, partinin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade etti. 


"Türkiye’ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir" diyen Yücel, "Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarfettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa