Almanlar Tahran'a uçuşu durdurdu! İran'dan yanıt geldi

Dünya, ateş çemberine dönen İran-İsrail arasındaki gerileme odaklanırken ülkelerden ise peş peşe Tahran uçuşların iptal edildiği haberleri geliyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 17:20
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 17:32
Almanlar Tahran'a uçuşu durdurdu! İran'dan yanıt geldi
O
Onur Çetinkaya Editör

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da şehit edilmesinin ardından, Tahran-Tel Aviv hattı gerildi. 

İki ülke arasında kıvılcımın çok yakın olduğu bilinirken birçok hava yolu şirketi, güvenlik gerekçesiyle İki ülkeye uçuşlarını iptal etti. Bunlardan biri de Lufthansa oldu.

8 Ağustos'a kadar iptal edildi

Alman hava yolu firması Lufthansa, Orta Doğu'daki güvenlik durumunun güncellenen analizlerine dayanarak bölgeye yönelik seferlerinde değişiklikler yapma kararı aldı. 

Bu kapsamda, İran'ın başkenti Tahran'a yapılacak tüm seferler 8 Ağustos da dahil olmak üzere iptal edildi. Ayrıca, Beyrut uçuşlarının iptali bir hafta daha uzatıldı ve bu uçuşlar 12 Ağustos'a kadar gerçekleştirilmeyecek.

Kargo seferleri durduruldu

Tel Aviv'e yapılan tüm yolcu ve kargo seferleri 8 Ağustos'a kadar geçici olarak askıya alındı. Amman ve Erbil'e uçuşlar da aynı tarihe kadar yapılmayacak. Lufthansa, bu iptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunmaktadır.

Lufthansa Grubu, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines gibi firmaları da bünyesinde bulunduruyor. İptallerin nedeni olarak, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme gösteriliyor. Bu durum, hava yolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini etkilemiş durumda.

İran'dan iddialara yanıt

İran'ın hava yolu şirketleri için ülkenin orta, batı ve kuzeybatı kesimlerindeki uçuşlar için yeni rota tayin ederek NOTAM yayımladığına dair haberler yer almıştı. Ortaya atılan söylemlerin ardından İran kanadından açıklama geldi .

İran Havalimanları Şirketi, uçuş kısıtlamalarına ilişkin herhangi bir uyarı veya uçuş rotasının değiştirilmesine ilişkin doğru olmadığını belirtti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa