CHP Sözcüsü: Devletçilik okunu yeşil-mor yapıyoruz

CHP’nin amblemindeki 6 oktan “Devletçilik” okunun renginin yeşil ve mora dönüştürülmesine ilişkin CHP Sözcüsü’nden açıklama geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 18:33
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 18:59
CHP Sözcüsü: Devletçilik okunu yeşil-mor yapıyoruz
AA
Kaynak AA

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti simgesinde bulunan altı oktaki devletçiliği simgeleyen okun renklerinin değişeceğine dair çıkan iddialara yanıt verdi. Yücel, çevrecilik ve toplumsal cinsiyet eşitliğini temsil eden yeşil ve mor renklerin, devletçilik anlayışlarını sembolize etmek için kullanıldığını belirtti ve parti simgesi veya bayrağında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

CHP'nin altı oku ve anlamı

Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP'nin altı okunun cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik ilkelerini temsil ettiğini hatırlattı. Parti bayraklarının ise kırmızı zemin üzerinde beyaz altı ok bulunan tasarımıyla bilindiğini ifade etti.


Özgür Özel'in açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in devletçilik oku hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Yücel, Özel'in çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir politikalara bağlılıklarını vurguladığını belirtti. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliğine olan bağlılıklarının altını çizdi.


Kadın-erkek eşitliği ve çevre politikaları

Deniz Yücel, çevrecilik için yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor rengin devletçilik anlayışlarıyla ilişkilendirildiğini ve bu renklerin kullanımının sembolik olduğunu vurguladı. Partinin simgesi ve bayrağında herhangi bir değişiklik olmayacağını ifade eden Yücel, Türkiye’ye her alanda kadın-erkek eşitliği ve çevreye duyarlı politikalar getirecek partinin CHP olduğunu belirtti.

Kadın kolları kurultayı ve yanlış anlaşılmalar

Kadın Kolları Kurultayı’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, herkesin anlayacağı bir dil kullanarak yaptığı açıklamaların bazı kesimlerce yanlış anlaşılabileceğini belirten Yücel, bu nedenle açıklama yapma gereği duyduklarını dile getirdi. Yücel, partilerinin çevreye duyarlı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseyen politikalarını sürdüreceğini vurguladı.


Sosyal medya ikiye bölündü

CHP'nin altı okundan "devletçilik" ilkesini karşılayan okun renginin yarısının yeşil ve yarısının mor yapılması sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü, mor ve yeşil renklerin DEM Parti renkleri olduğunu belirterek, CHP yönetiminin, PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti için bu değişime gittiğini savundu. Kullanıcıların bir bölümü ise CHP'nin bu hamlesinin doğrudan LGBT'ye yönelik olduğunu düşünüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa