Irak'ta PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 6 mağara ve tünelde, PKK'lı teröristlere ait çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 18:36
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 19:09
Irak'ta PKK'lı teröristlere ait patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi
AA
Kaynak AA

Türkiye, terörle kararalı mücadelesine devam ediyor.

Yerli ve milli savunma hamlesiyle teknolojik kapasitesini katlayan güvenlik birimleri teröristleri Anadolu’dan söktü attı.

Artık Türkiye’nin dağına taşına huzur geldi.

Öyle ki, doğu ve güneydoğuda turizm hareketliliği başladı.

Terörle mücadelede yeni konsept  çerçevesinde dünyanın her yerinde teröristlerin faydalandığı noktalar meşru hedef haline geldi.

MİT’in başarılı istihbaratı, polis, jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel gücüyle teröristleri burnunu çıkaramaz hale geldi.

Türkiye şimdi, teröristleri yuvalandıkları komşu ülkelerde de an be an takip ediyor, yakalıyor ve etkisiz hale getiriyor.

TSK, bir kez daha teröristlerin inlerine girerek güçlü bir mesaj verdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde tespit edilen 6 mağara ve tünelde, PKK'lı teröristlere ait çok sayıda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemeler arasında; 2 RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 14 tane 12.7 milimetre keskin nişancı mühimmatı, 16 el yapımı patlayıcı (EYP), 1 el dürbünü, 1 keskin nişancı dürbünü, 3 el telsizi, 1 güneş paneli, 1 kamera, 1 drone gövdesi, 1 jeneratör, EYP yapımında kullanılan malzeme, inşaat malzemesi ile çok sayıda yaşam ve ilk yardım malzemesi bulunuyor.

MSB, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu ile teröristlere darbe vurmaya devam edildiğini vurguladı.

Paylaşımda, kahraman Mehmetçiklerin , teröristlerin inlerine girmeye devam edeceği dile getirildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa