“Papa’nın LGBT eleştirisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı”

Katolik medyası, Papa'nın Paris 2024 Olimpiyatlarına LGBT eleştirisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘politik başarısı’ olarak yorumladı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 19:34
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 01:35
“Papa’nın LGBT eleştirisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı”
CS
Canan Salman Editör

Paris 2024 Olimpiyatlarının açılış töreni LGBT’nin gövde gösterisine dönüştü.

Kantarın topuzu o kadar kaçtı ki, Hristiyanlığın peygamberi Hazreti İsa’nın resmedildiği ‘Son Akşam Yemeği” temasının canlandırılmasına bile LGBT sızdı.

Buna neredeyse tüm dünyadan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, torununun bu konudaki uyarısıyla Paris’e gitmekten vazgeçtiği açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile telefon görüşmesinde de bu rahatsızlığını iletti.

O görüşme sonrası Papa Francis de, olimpiyat açılış töreninden tam bir hafta sonra 'Son Akşam Yemeği' temalı açılış törenine yönelik, 'üzüntüsünü' paylaştı.

İşte o açıklamanın zamanlaması Katolik medyasının dikkatinden kaçmadı.

“Tıkanıklığı açan Erdoğan oldu”

ABD merkezli Crux Now’ın kurucusu ve editörü Allen Jr., yayımladığı analiz yazısında, Papa Francis’in açıklama yapmakta geciktiğine işaret etti.

 Vatikan'ın Cumartesi akşamı saat 19.47'de açıklamayı yayınlandığına dikkat çeken Allen Jr., bunun acil bir durum dışında bir bildiri yayınlamak için alışılmadık bir saat olduğunun altını çizdi.

 Allen Jr., “Vatikan'ın, Papa'nın bir hafta önceki Pazar Angelus konuşması da dahil olmak üzere, daha tipik bir şekilde yorum yapmak için pek çok şansı vardı. Sonunda tıkanıklığı açan Erdoğan oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

"Müthiş bir siyasi aktör olduğuna şüphe yok"

Allen Jr., Erdoğan için “Hedefleri ya da taktikleri ne olursa olsun, müthiş bir siyasi aktör olduğuna şüphe yok.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Türkiye'yi bölgesel ve küresel bir güç olarak konumlandırdığını vurgulayan Allen Jr., Cumhurbaşkanının güçlü bir iç desteği elinde tuttuğunu okuyucularına aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Francis’e istediğini yaptırdı

Allen Jr., Papa Francis’i arayıp rahatsızlığını paylaşan Erdoğan’ın istediğini yaptırdığını ifade etti.

Crux Now’da yer alan analizinde Allen Jr., “Cumartesi günü, Türk lider özgeçmişine tartışmasız en az diğerleri kadar etkileyici bir başarı daha ekledi: Papa Francis'i, açıkça yapmak istemediği bir şeyi yapmaya ikna etmek. Bu durumda ise Papa’nın sekiz gün önce Paris Olimpiyatları'nın açılış töreniyle ilgili tartışmalar hakkında nihayet konuşması.” diyerek Vatikan’dan akşam alışılmadık saatte gelen gecikmeli açıklamanın perde arkasını okuyucularına iletti.

Allen Jr., Türk siyasetinde lakapların sık sık kullanıldığına dikkati çekerek, “Şimdi bu büyüyen listeye başka bir lakabın eklenip eklenmeyeceğini göreceğiz: ‘Francis'e Fısıldayan Adam’ olarak Erdoğan.” İfadelerini kullandı.

Vatikan’dan Paris Olimpiyatları açılış töreni açıklaması

Vatikan, Papa Francis’in açılış töreniyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Vatikan, Paris Olimpiyat Oyunlarının açılış törenindeki bazı sahnelerden üzüntü duymuş olup, son günlerde birçok Hristiyan ve diğer dinlere inananların rencide edilmesinden duyulan üzüntüyü dile getirmek üzere yükselen seslere katılmaktadır. Tüm dünyanın ortak değerleri paylaşmak üzere bir araya geldiği prestijli bir etkinlikte, birçok insanın dini inançlarıyla alay eden imalarda bulunulmamalıdır.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa