Mourinho'dan Lille değerlendirmesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacağız" dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 21:11
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 21:26
Mourinho'dan Lille değerlendirmesi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Fransız ekibi Lille ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Mert Hakan Yandaşbasın toplantısında açıklamalar yaptı.

Mourinho, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istediklerini dile getirdi.

Kulübün hiçbir zaman Şampiyonlar Ligi'nin bir ihtiyaç olduğunu söylemediğini belirten Mourinho,  “Ama Şampiyonlar Ligi prestij açısından iyi olur” dedi.

Mourinho, Şampiyonlar Ligi'ni kazanabileceklerini ve her şeyin mümkün olduğunu kaydetti.

Mucizelere inanmadığını vurgulayan ünlü teknik adam, “Avrupa Ligi'ni ise gerçekten kazanabiliriz” ifadesini kullandı.

Portekiz hoca,  Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih ettiğini aktardı.

Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için her şeyi yapacaklarını ifade eden Mourinho,  zor bir kura çektiklerinin altını çizdi.

 Lugano ve Lille’i zor kura olarak niteleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü,  ama kendilerinin de rakipler için zor bir takım olduklarına işaret etti.

Jose Mourinho, “O yüzden saha içerisinde savaşacağız, savaşa gideceğiz” ifadelerini kullandı. Mourinho ‘savaş’ derken, güzel bir futbol mücadelesinden bahsettiğini vurguladı.

"TAKIMIN DURUMU İYİ"

Fred'in sakatlığı haricinde takımın durumunun iyi olduğunu belirten Mourinho, yaklaşık 40 antrenman gerçekleştirip 7 maç yaptıklarını anlattı.

Takıma sonradan katılan oyuncuların durumlarını n giderek iyileştiğini ifade eden Portekizli teknik adam, yarınki maç için hazır olduklarını söyledi.

"ELİMDEKİ OYUNCULARA GÜVENİYORUM"

Mourinho, kadrosunda bulunan oyunculara güvendiğini dile geitrdi.

 "Türkçe konuşuyor olmayı isterdim ama bazen de anlamadığım için mutlu oluyorum. Çünkü transfer dedikodularının dışındayım” diyen tecrübeli teknik adam,  “Her hoca daha fazla ister kadrosunda ama ben sakinim. Tabii ki transfer penceresi kapanana kadar yeni bir oyuncu gelirse ona hoş geldin derim. Elimdeki oyunculara güveniyorum ve en iyisini yapacaklarını biliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho, bahane üretmeyi değil her zaman bir sonraki maça konsantre olmayı sevdiğini vurguladı.

Lille'in sezon öncesi oynadığı tüm maçları izlediklerini anlatan Mourinho,  Lille takımını beğendiğini belirtti.

 Mourinho, “Gerçekten iyi bir takım, yeni bir hocaları var ama geçmişten gelen ve uyguladıkları bir fikirleri var. Jonathan David dışında ilk günden itibaren birlikte çalışıyorlar. Zor bir maç olacak bizler için ama onlar için de zor olacak" dedi.

MERT HAKAN YANDAŞ: NASIL BİR RAKİPLE KARŞILAŞACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Rakipleri olan Lille takımını değerlendiren Mert Hakan Yandaş, nasıl bir rakiple karşılaşacaklarını bildiklerini söyledi.

İyi bir hocaları ve iyi bir takımları olduğunun altını çizen Yandaş,  İstanbul’a iyi bir sonuçla  dönerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

"FENERBAHÇE FORMASINI İYİ TEMSİL ETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUM"

Mert Hakan Yandaş, yeni gelen oyuncularla rekabetin arttığını, takım için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Fenerbahçe’de 5'inci sezonu olduğuna işaret eden Yandaş, “5 dakika da olsa 90 dakika da olsa Fenerbahçe formasını iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyorum" şeklinde konuştu.

Mert Hakan, hocanın herkesle iletişiminin aynı mesafede olduğunu belirterek bunu büyük bir avantaj şeklinde niteledi.

Geçen sezon Fenerbahçe’yi ön plana çıkaran kısmın takımın birlikteliği olduğunu kaydeden Yandaş, Samandıra'daki mutluluğun Fenerbahçe camiasına yansıdığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa