Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “enflasyonda belirginleşen düşüş hızlanacak” açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik programın olumlu sonuçlarının görülmeye başlandığını ve enflasyonda belirginleşen düşüşün hızlanacağını söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
05 Ağustos 2024 21:30
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 21:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “enflasyonda belirginleşen düşüş hızlanacak” açıklaması
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 3.5 saat süren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Toplantıda dış politika, ekonomi ve terörle mücadele değerlendirildi.

"ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ HIZLANACAK"

Ekonomide hedeflerine uyumlu şekilde ilerlediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilerin doğru yolda olduklarını teyid ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdiklerini, son bir yılda 8,7 milyar dolar net ihracat artışı sağlandığını ifade etti.

Haziran ayı itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş sürecinin Temmuz'da biraz daha belirginleştiğini belirten Erdoğan, “ Önümüzdeki aylarda bu eğilim hızlanarak devam edecek” dedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI YIL SONUNA KADAR UZATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan , 2 yıldır uyguladıkları aile destek programını, sosyal devlet vasfının bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzattıklarını  açıkladı.

İş dünyasına da seslenen Erdoğan, çalışanların ve istihdam sağlayanların daima yanında olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz gayret ettiğiniz sürece biz de sizleri asla yalnız bırakmayız”  şeklinde konuştu.

Erdoğan, önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış yeni paketlerle iş dünyasına destek vermeyi sürdüreceklerini bildirdi.

"İSRAİL’İN SOYKIRIM POLİTİKASINA EN GÜÇLÜ TEPKİ VEREN ÜLKE, TÜRKİYE”

ABD  başta olmak üzere Batılı aktörlerin, İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda olduğuna işaret eden Erdoğan,  son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin varlık-yokluk mücadelesi veren Filistin'in yanında olduğunu ve tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıktığını kaydetti.

“Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir” diyen Erdoğan, İsrail'in soykırım politikasına en net ve güçlü tepki veren ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

"BAYRAĞIMIZA DİL UZATANLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunları söylemek isterim; bayrağımıza dil uzatan şarlatanları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz” sözleriyle İsrailli bakanlara yanıt verdi.

“LAHEY’DEKİ SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHİL OLACAĞIZ”    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos'ta Lahey'de İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahillik dilekçesini Adalet Divanına teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa