ABD’den Fırat kıyısındaki üslerine 700 teröristle takviye

Suriye’de bulunan ABD güçleri, Fırat nehrinin kıyısında bulunan askeri üslerine 700 PKK/YPG'li terörist sevk etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 00:58
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 01:07
ABD’den Fırat kıyısındaki üslerine 700 teröristle takviye
EK
Ersin Küçükbarak Editör

ABD, terör örgütünden medet umuyor.

‘Süper Güç’ olarak dünya sahnesine çıkan ABD, kendi askerlerini koruması için Suriye’de PKK/YPG’li teröristlere yaslanıyor.

Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen teröristleri, eğiten ve silahlandıran ABD, petrol sahalarındaki varlığını sürdürebilmek için terör örgütünü çare olarak görüyor.

Ortadoğu’da yükselen tansiyon ABD üslerini hedef haline getirirken Pentagon, kendi güvenliği için teröristlere sığınıyor.

ABD güçleri, terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki Haseke’den İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri yakınındaki üslerine 700 PKK/YPG’li teröristi sevk etti.

Yerel kaynaklar, Robarya, Rümeylan ile Şeddadi üslerinden dün İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri'nin yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine PKK/YPG ve Arapların oluşturduğu Sanadid güçlerinden 700 teröristin gönderildiğini doğruladı.

ABD güçleri ayrıca, 70 araçtan oluşan ve içinde kapalı mühimmat kasaları ile Humvee tipi zırhlı araçların olduğu askeri konvoyu Haseke'deki üslerden, Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine aktardı.

ABD güçleri, dün de Irak’tan 4 helikopterle Haseke’deki Rümeylan üssüne askeri personel taşımıştı.

ABD'nin Suriye'deki varlığı

ABD, 2019 yılında Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması üzerine harekat bölgesindeki üslerini boşaltarak petrol sahaları civarında yerleşime öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren ABD güçleri,  Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktaya sahip bulunuyor.

Washington Yönetimi, PKK/YPG'li teröristlerin işgal ettiği petrol sahalarında bulunan askeri üsleri sürekli takviye ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa