Hizbullah, İsrail'e ait askeri üssü vurdu...

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 05:35
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 10:41
Hizbullah, İsrail'e ait askeri üssü vurdu...
AA
Kaynak AA

Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarına, özellikle Meys el-Cebel'deki "suikasta" yanıt olarak işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Neria Dağı üssüne çok sayıda kamikaze dron ile saldırı düzenlendiği ve hedeflerin başarıyla vurulduğu belirtildi.

Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah üyesi Ali Cemalleddin Cevad'ın öldüğünü açıklamıştı.


İsrail ordusu ise Cevad'ı hedef alan hava saldırısına ilişkin görüntüler yayımlayarak, Cevad'ın Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün önemli bir komutanı olduğunu iddia etmişti.

Ordu açıklamasında, Cevad'ın Lübnan'ın sınır bölgesindeki Aba beldesinde motosikletle seyir halindeyken vurulduğu belirtilmişti.

8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 394 Hizbullah mensubunun hayatını kaybettiği bildirilmişti.


İsrail'den Batı Şeria'ya baskınlar

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği baskında 1'i çocuk 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri Tubas'ın kuzeyindeki Akaba kasabasına baskın düzenleyerek bir evi kuşattı ve Filistinli gençlerle çatışmaya girdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu Eyser Muhammed Kasım Ebu Ara (37), Nur Muhammed Yasin el-Yasin (19), Amid Yasin Gannam (19) ve Bilal İzzeddin Savafta'nın (14) öldüğü, 2'si ağır olmak üzere 7 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa