Milli atıcı Şevval İlayda Tarhan Ankara'ya geldi

10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Yusuf Dikeç ile Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Şevval İlayda Tarhan, Ankara'ya geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 06:20
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 06:20
Milli atıcı Şevval İlayda Tarhan Ankara'ya geldi
AA
Kaynak AA

Milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Şimal Yılmaz, İstanbul'dan hava yoluyla Ankara'ya döndü.

Gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan'ı Esenboğa Havalimanı'nda ailesi, takım arkadaşı Yusuf Dikeç, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile Türkiye Atıcılık Federasyonu yetkilileri karşıladı.

Yusuf Dikeç ile birlikte olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılık dalındaki ilk madalyasını kazandıran Şevval İlayda Tarhan, yaptığı açıklamada, çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Ortağımla birlikte Türkiye tarihine imza atmış olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bunun için çok çalıştık ve emek verdik. Zorlu süreçlerden geçtik." dedi.

Sevenlerinin kendisini karşılamasından duygulanan Şevval İlayda, "Bu kadar sevenim olduğunu bilmiyordum. Şu an çok gururluyum. Orada bu mutluluğu yaşayamamıştık. Altını kıl payı kaçırdığımız için çok hüzünlüydük. İçimiz çok buruktu. Kesinlikle hedefimiz 2028 ve sonrasında daha büyük başarılar elde etmek." diye konuştu.

Mersin'deki atıcılık tesisine Yusuf Dikeç ve kendi isminin verildiği hatırlatılınca, milli sporcu şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Bakanımız sağ olsun, bizi onurlandırmak için Mersin'deki atıcılık poligonuna isimlerimizi verdi. Çok mutlu ve gururluyuz. Bu tür şeyler madalyadan çok daha değerli. Başarımızın takdir edilmesi ve onurlandırılması her şeyden daha kıymetli. Madalyayı beni destekleyen aileme, sevgili antrenörlerime ve canım ortağım Yusuf Dikeç'e armağan ediyorum. Kendisi benim canım, iyi ki var, ona teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa