ABD'den İran'a: Tahran'ın çıkarına olmaz...

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a, İsrail ile aralarındaki gerginliği tırmandırmanın "Tahran yönetiminin çıkarına olmayacağı" mesajının verildiğini bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 07:10
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 08:47
ABD'den İran'a: Tahran'ın çıkarına olmaz...
AA
Kaynak AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastı sonrası Orta Doğu'daki artan gerilim hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miller, diplomatik temaslar çerçevesinde iletişimde oldukları kişiler aracılığıyla İran hükümetine, "gerilimi artırmanın kendi çıkarlarına olmadığı ve ABD’nin İsrail’i koruyacağı" yönünde "tutarlı mesajlar" ilettiklerini belirtti.

Daha geniş bir Orta Doğu çatışmasının "kaçınılmaz" olduğunu ifade eden Miller, ABD'nin "bunun olmasını önlemek için çalışmaya devam edeceğini" söyledi ve gerilimin artmasının bölgedeki hiçbir tarafın çıkarına hizmet etmeyeceğini vurguladı.

Matthew Miller, "Ancak elbette tüm olasılıklara karşı hazırlıklıyız. 7 Ekim'den beri durum böyle." dedi.


ABD'nin bölgedeki temasları sürüyor

Sözcü Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu'daki gerginliklerle ilgili olarak bugün Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğünü bildirdi.

Miller, Blinken'ın görüşmelerde "bölge için kritik bir dönemden geçildiğini, tarafların tansiyonu yükseltmekten kaçınmasının ve sükunet çağrısı yapmasının önemini" vurguladığını belirtti.

Sözcü Miller, "Bakan ayrıca bu görüşmeler aracılığıyla ABD'nin, Gazze'de ateşkesi sağlamanın, rehinelerin serbest bırakılmasının ve Gazze'deki Filistin halkının acılarını hafifletmenin yanı sıra daha geniş gerginlikleri yatıştırmaya yardımcı olmanın kritik bir adım olarak gördüğünü açıkça ortaya koyuyor." diye konuştu.

Miller konuyla ilgili son olarak şunları söyledi;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa