Biden ve Harris'in gündeminde İsrail-İran gerilimi var

Biden ve Harris, ulusal güvenlik ekibiyle "İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditleri" değerlendirdi. İşte habere ait detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 07:40
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 07:40
Biden ve Harris'in gündeminde İsrail-İran gerilimi var
AA
Kaynak AA

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Orta Doğu'daki son durumu ulusal güvenlik ekibiyle değerlendirirken, "İsrail'e yönelik İran kaynaklı tehditler" ve Irak'taki Al Asad askeri üssüne yönelik saldırı öne çıkan konular oldu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ve Harris, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi.

Orta Doğu'da son günlerde artan gerilimin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, ağırlıklı olarak İsrail ile İran arasındaki gerginlik ve buna bağlı gelişmeler değerlendirildi.

Ulusal güvenlik ekibi, ABD'nin Irak'taki Al Asad hava üssüne yönelik dün gerçekleştirilen saldırı hakkında Biden ve Harris'e bilgi verirken, görüşmede "İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditler" detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.

Görüşmede, İsrail'in ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik tüm tedbirlerin ele alındığı da belirtildi.

Beyaz Saray'daki ulusal güvenlik toplantısında ayrıca, bölgede tansiyonun düşürülmesine yönelik diplomatik çabalar ve Gazze'de olası ateşkes süreci de değerlendirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa