Demokratlardan Kamala Harris kararı!

5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçiminde Demokratların 5 günlük çevrim içi oylaması sona erdi, Kamala Harris'in aday olup olmayacağı netleşti.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 10:31
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 10:55
Demokratlardan Kamala Harris kararı!
Hakan Öksüz Editör

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak seçimler öncesi adaylıktan çekilmesi, yardımcısı Kamala Harris'in önünü açtı. Anketlerdeki popülerliğinin bir hayli düşük olduğu söylenen Harris, kendini sürpriz şekilde başkanlık yarışında buldu. Harris, bazı Demokrat seçmenlerin itirazlarına rağmen başkan adaylığına soyundu.

5 günlük oylama sonuçlandı

Kamala Harris'in başkan adayı olup olmayacağının resmiyet kazanacağı 5 günlük çevrim içi oylama sona erdi. 


Demokrat Parti Ulusal Komitesi Başkanı Jaime Harrison, oylamanın sonuçlarını duyurdu. Demokrat Partinin 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde yarışacak başkan adayı Kamala Harris oldu.

Demokrat Parti, resmi duyuruyu Chicago'daki kongrede yapacak

Harris, başkanlık seçiminde Demokratların resmi adayı olacak. Bununla birlikte Demokrat Parti, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da parti kongresi gerçekleştirecek. Bu kongrede Harris'in resmi adaylığı duyurulacak. Demokrat Parti, Kamala Harris'in 2 Ağustos'ta yeterli delege sayısını elde ettiğini açıklamıştı.


"Trump ile mücadeleye hazırım" mesajı

Ekonomiden sosyal konulara kadar her alanda Demokrat ilkeleri savunmayı sürdüreceklerine işaret eden Kamala Harris, Amerikan değerleri için Trump ile mücadele etmeye hazır olduğunu belirtmişti.

Trump'tan Harris'e: "Siyahi olarak bilinmek istiyor"

2024 başkanlık seçimlerindeki rakibinin etnik kökenine dair yorumda bulunan Trump, Harris’in her zaman Hint kökenli olduğunu belirterek, "Hint mirasını teşvik ediyor. Birkaç yıl önce siyahi olana kadar siyahi olduğunu bilmiyordum ve şimdi siyahi olarak bilinmek istiyor." ifadelerini kullanmıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa