Yusuf Dikeç dünya çapında fenomene dönüşüyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca atışında tarzıyla dünya gündemine yerleşen Yusuf Dikeç'in hayran kitlesi her geçen gün artıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 10:41
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 10:54
Yusuf Dikeç dünya çapında fenomene dönüşüyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan  karışık takım kategorisinde yarıştı. 

2 dünya ve 5 Avrupa şampiyonluğu madalyası bulunan milli atıcı 10 metre havalı tabanca kategorisinde ise rahatlığıyla dünyayı kendine hayran bıraktı. 


Atış için sahaya çıkan Dikeç ,tek eli cebinde gözünü dahi kırpmadan atış yapan sosyal medyanın en çok konuşulanı oldu. Milli sporcu Dikeç, sosyal medyada dünya gündemine oturdu.

Olimpiyat başarısının getirdiği popülerlik

Yusuf Dikeç, olimpiyat madalyası kazandıran atışı sırasında tüm dünyanın dikkatini çekti. Birçok ünlü ismin paylaşım yaptığı Dikeç'in yeni açtığı sosyal medya platformu X'teki hesabı büyük ilgi gördü. Hesabını açtıktan sadece 3 gün sonra 200 bin takipçiye ulaşan Dikeç'in ilk paylaşımı olan "Merhaba X" mesajı, 26 milyon kullanıcı tarafından görüntülendi.

Elon Musk ile dikkat çeken mesajlaşma

Yusuf Dikeç'in X hesabından Tesla, SpaceX ve X'in sahibi Elon Musk ile mesajlaşması da dünya çapında yankı uyandırdı. Milli sporcunun atış sırasındaki duruşunu "Nice (Güzel)" yorumuyla beğenen Musk, Dikeç'in X hesabını da takip etmeye başladı. Başarılı sporcunun, "Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları elleri ceplerinde olimpiyatlarda madalya kazanabilecek mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersiniz?" mesajı şu ana kadar 36 milyon kez görüntülendi. Musk ise Dikeç'e, "İstanbul'u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın büyük şehirlerinden birisi." şeklinde yanıt verdi.

Büyük takipçi artışı ve yüksek etkileşim

Yusuf Dikeç, X hesabını açmasının üzerinden sadece 3 gün geçmiş olmasına rağmen 200 bin takipçiyi geçti. Her paylaşımı 1 milyonun üzerinde görüntülenme alıyor ve sosyal medyada büyük bir etkileşim yaratıyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa