Hayvanına zarar veren sokak köpeğini çekip öldürdü

Düzce’de bir vatandaş, büyükbaş hayvanına saldırıp ağır yaralayan sokak köpeğini tüfekle vurarak öldürdü.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 10:48
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 11:07
Hayvanına zarar veren sokak köpeğini çekip öldürdü
DHA
Kaynak DHA

Devlet köylünün hayvanlarını koruyamıyor, çiftçi önlemini kendi alınca suçlu oluyor. Son olay Düzce’de yaşandı. Düzce'ye bağlı Yayakbaşı köyünde bir sokak köpeğini av tüfeğiyle vurarak öldüren köy sakinine, jandarma ekipleri tarafından gözaltı uygulandı. Vatandaş, köpeğin büyükbaş hayvanına zarar verdiğini öne sürerek bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.

Olay anı cep telefonuyla kaydedildi

Olay, dün akşam saat 19.30 civarında Yayakbaşı köyünde meydana geldi. Köy sakinlerinden biri, büyükbaş hayvanına zarar verdiğini belirterek bir köpeği tüfekle vurdu. Daha sonra köpeğin cesedini tarım aracına yükleyerek uzaklaştı. Bu duruma tanık olan bir kişi, cep telefonuyla olay anını kayda aldı ve kaydettiği görüntüleri jandarmaya iletti. Görüntülerde, köpeği vuran kişinin tarım aracıyla olay yerinden uzaklaştığı anlar yer alıyor. Köylü, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Valilikten olayla ilgili açıklama

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Düzce Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik, gelen ihbar üzerine kolluk kuvvetlerinin olay yerinde inceleme yaparak şüpheliyi tespit ettiğini belirtti. Şüphelinin ifadesinde, sokak köpeğinin büyükbaş hayvanına zarar verdiği gerekçesiyle köpeği vurduğunu söylediği açıklandı. Şüphelinin kullandığı av tüfeği muhafaza altına alınarak, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli işlemler başlatıldı. Aynı zamanda, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından da olayla ilgili idari inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa