Lille - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Fransız ekibi Lille ile karşı karşıya gelecek. İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 11:21
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 12:48
Lille - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta?
O
Onur Çetinkaya Editör

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayana Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için ön eleme oynamak zorunda kaldı. Galatasaray ise ligi şampiyon bitirdiği için direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne doğruda gitti.


Avrupa  elemelerinde 37. kez sahaya çıkacak. Sarı lacivertli takım oynadığı karşılaşmalarda rakiplerini 14 kez mağlup etti. Diğer karşılaşmalarda ise 11’er beraberlik ve 11 yenilgi aldı. 

Avrupa kupalarında Fenerbahçe  oynadığı 272 maçta 109 galibiyet, 108 mağlubiyet yaşadı, 55 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Temsilcimiz rakip fileleri 372 kez havalandırırken kalesinde 388 gol gördü.


Fransa'nın Lille takımına konuk olacak Fenerbahçe,  UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında bugün 273. maçına çıkacak.


Sarı-lacivertli takımın  deplasmanda oynayacağı Lille mücadelesini Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs'ın yardımcılıklarını, aynı ülkeden Mihai Marica ile George Florin Neacsu yapacak.


Horatiu Fesnic'in dördüncü hakem olduğu kritik maçta  Almanya'dan Christian Dingert VAR, aynı ülkeden Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev alacak.


Fenerbahçe’nin rakibi Lille’de Jonathan David, Edon Zhegrova, Angel Gomes, Thiago Santos, Samuel Umtiti gibi etkili ayakları bulunuyor.  Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Hainaut Stadı'ndaki mücadelesi bugün saat 21.30’da başlayacak.


Fenerbahçe, Lille eşleşmesini geçmesi durumunda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise'nın eşleşmesinden tur atlayacak ekiple play-off etabında mücadele edecek. Fenerbahçe, 2. ön eleme turunda İsviçre’nin Lugano takımını her iki karşılaşmada da mağlup ederek tur atlamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa