İran: Heniyye suikastıyla ilgili kimse gözaltına alınmadı

İran’dan yapılan açıklamada, Hamas lideri ve Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastla ilgili gözaltı olmadığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 11:50
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 12:32
İran: Heniyye suikastıyla ilgili kimse gözaltına alınmadı
AA
Kaynak AA

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, Filistin'in en büyük siyasi partisi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı ve Filistin’in seçilmiş son Başbakanı şehit İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikastla ilgili henüz kimsenin gözaltına alınmadığını açıkladı. Cihangir, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında yargı sürecine ilişkin detaylar verdi.

Sosyal medyada söylentiler yayıldı

Cihangir, sosyal medya ve bazı gazetelerde gözaltıların yapıldığı yönünde söylentiler çıktığını, ancak bu davayla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı işleminin gerçekleşmediğini belirtti. Bu tür söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Askeri savcılık soruşturmayı sürdürüyor

Olayın ardından Silahlı Kuvvetler Yargı Başkanı'nın talimatıyla askeri savcılığın hemen soruşturma başlattığını ifade eden Cihangir, delil toplama sürecinin devam ettiğini dile getirdi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından kamuoyuna detaylı bir açıklama yapılacağını ekledi.

İsmail Heniyye'ye suikast girişimi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradı. Filistin'in en büyük siyasi partisi Hamas'ın lideri ve Filistin’in seçilmiş son Başbakanı İsmail Heniyye'nin durumu ve olayla ilgili soruşturmanın seyri, uluslararası alanda dikkatle takip ediliyor.

Şüpheler hep İran üzerinde

Uluslararası analizciler, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye sıkça ziyaret ettiği Türkiye’de ve ikamet ettiği Katar’da suikast düzenlenmesinin neredeyse imkansız olduğu, çünkü Türkiye ve Katar yönetimlerinin İsrail’in suikast fikrine karşı çok sert tavır koyduğuna dikkat çekerek, İran’da gerçekleşen suikastte “sızma” ihtimalinden çok, İran içinden birilerinin İsrail tarafından satın alınmış olması ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa