VPN indirmenin zararı! Kullanıcılar dikkat

Instagram'ın erişim engeli devam ediyor. İnsanlar, uygulamaya VPN üzerinden giriyor. Peki, VPN kullanmanın zararı var mı? Instagram ne zaman açılacak?

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 12:35
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 13:49
VPN indirmenin zararı! Kullanıcılar dikkat
Ecem Çetin Editör

Türkiye'nin ve dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram'a 2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye'de erişim engeli getirildi. Instagram'a "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için erişim engeli kararı getirildiği ifade edildi. 

İnsanlar, Instagram'ın ne zaman açılacağını merakla beklerken, bu konuda Türkiye'nin görüşmeleri devam ediyor. Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, istedikleri sonucu almadıklarını ve aktif olarak görüştüklerini söyledi. 

Türkiye'de Instagram'ın girişime kapalı olması insanları VPN kullanımına yönlerdi. İnsanlar, VPN üzerinden Instagram'a giriş sağlıyor.

Peki, VPN kullanmanın zararı var mı? Instagram ne zaman açılacak?

Ankara Masası'na konuşan Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur, açıklamalarda bulundu. 

"VPN'nin en büyük problemi güvenlik"

VPN ile ilgili konuşan Baktur, "Özellikle ücretsiz olan VPN'ler güvenlik protokolleri çok gelişmiş olmadığı için kötü amaçlı yazılım ve bilgisayar korsanlığı ve kimlik gibi tehditlere karşı savunmasız bırakabiliyor. Çünkü siz ağınızı VPN üzerinden sağladığınız için, bankacılık uygulamaları ya da benzer uygulamalara VPN'nin sağladığı bağlantı üzerinden giriyorsunuz. Özellikle Android cihazlarda güvenlik açıkları daha fazla olabiliyor. Özellikle bilmediğimiz VPN'leri çok da yüklememek gerekiyor. "dedi. 


VPN'lerdeki en büyük problemin güvenlik olduğunu ifade eden sosyal medya uzmanı, mağazalarda çok fazla hite ulaşmamış VPN'leri, özellikle de ücretsiz olanların çok fazla kullanılmaması gerektiğini söyledi. Abdi Baktur, hesap hırsızlığı ve bankacılık uygulamaları ile alakalı çok fazla sıkıntının olabildiğini belirtti.

"3 ila 5 gün içerisinde açılacak "

Instagram'ın ne zaman açılacağı konusunda Baktur, "Açıkçası ben de görüşmeleri takip ettim. Görüşmelerde META yetkilerinin aslında ılımlı davrandığını, Türkiye'nin talepleriyle alakalı bazı taleplerini de kabul ettiğini, ancak halen çok istenen noktaya gelemediğini takip ettim. Bu aşamada istenen noktaya gelineceğine inanıyorum. Çünkü META yetkilileri de Türkiye yetkilileri de Instagram'ın açılmasını istiyor. Instagram'ın yakın zamanda açılacağını düşünüyorum. Ortak bir paydada buluşulacağını düşünüyorum. Halen bir kaç talep var, Bu noktada META ılımlı davranacağını ve olumlu olacağını düşünüyorum. Benim tahminime 3 ila 5 gün içerisinde açılacağını düşünüyorum. " ifadelerini kullandı. 


"Bizim için gelir kaybı"

Ticaret boyutuna değinen Abdi Baktur, influencerların gelir kaynaklarının genellikle Instagram üzerinden ilerlediğini söyledi. Aynı zamanda bir sosyal medya fenomeni olan Baktur, bunun kendileri için bir gelir kaybı olduğunu söyledi. Baktur, "Bir arkadaşım üzerinden örnek vermek istiyorum. Aylık 150 bin lira kazanıyor. Şu anda günlük 5 bin TL zarar ediyor. Bunu en küçük influencer üzerinden düşünebilirsiniz. " dedi. 

"Devletimizin burada koyduğu temek duruşu ve bu duruşun akabinde kazanımlarımızı göreceğiz"

Sosyal Medya Uzmanı Abdi Baktur şöyle devam etti; 


Şunu da göz ardı etmemek lazım; Şu an bir zararın içerisindeyiz, Instagram'ın açılmasını istiyoruz. Yalnız bu tarz platformlarda en önemli sorun şu; Kendilerini Anayasa'dan ve devletten daha üstün görüyorlar. Ve, "Ya benim dediğim gibi davranırsın, benim dediğim gibi davranmazsan da içeriklerini kaldırırım, seni konuşturmam, paylaşım yaptırmam. Ben ne dersem o olur" diyorlar. Ekonomik zararla birlikte burada devletimizin burada koyduğu temek duruşu ve bu duruşun akabinde kazanımlarımızı göreceğiz. Yarın, bir gün Instagram'ın bize vermediği fırsatlar, "kendi başıma yaparım, kendi kararımı alırım" gibi kararların önüne geçecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa