e-Ticaret alışverişi yapanlar dikkat!

Yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi uygulanacak. Değişiklik Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 13:07
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 14:22
e-Ticaret alışverişi yapanlar dikkat!
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapıldı.

Ek Gümrük Vergisi getirildi

Yeni düzenlemeye göre, yurt dışından sipariş edilen ürünlere ek gümrük vergisi getirildi. 

Posta veya hızlı kargo taşımacılığı ile gerçek kişilere gelen ve değeri 30 euroyu geçmeyen eşyalar ile 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi ürünler, Avrupa Birliği ülkelerinden gelmesi durumunda yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi durumunda ise yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergiye tabi olacak.

Yürürlüğe giriş tarihi

Bugün yayımlanan bu karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek. Böylece yeni vergi düzenlemeleri, belirtilen tarihten itibaren geçerli olacak.


Ticaret Bakanı'nın açıklamaları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çin'deki bazı internet sitelerinden ucuza ürün getirilip satılması konusuna ilişkin olarak, "Konunun çok yakın takipçisiyiz. Gerekli kararları da aldık, yakında göreceksiniz." açıklamasında bulundu. Bu açıklama, yeni düzenlemelerin Çin'den yapılan alışverişler üzerindeki etkisini vurguluyor.


Pandemi sonrası online alışveriş geniş ağa yayıldı. Milyarlarca insan o dönemki alışkanlıklarını devam ettirdi. Zaman kaybı yaşamak istemeyen kişiler internet üzerinden istediklerini alma imkanının rahatlığını yaşamaya başladı. Özellikle Asya ülkelerinden yapılan ticaret yıl içerisinde katlanarak arttı. Son 4 yılda milyonlarca ticaret ürünü yurt içine giriş yaptı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa