İsrail askerleri Kudüs’te Filistinliyi öldürdü

Şiddetini her geçen gün artıran İsrail askerleri Kudüs'te bıçaklı olduğunu iddia ettiği Filistinli bir kişiyi şehit etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 14:03
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 14:24
İsrail askerleri Kudüs’te Filistinliyi öldürdü
O
Onur Çetinkaya Editör

10 aydır Gazze'de Filistinlilere yönelik katliam sürüyor. Şehit sayısı 40 bine yaklaşırken Siyonist İsrail dur durak bilmiyor. 


Bahane ile Filistinlilere saldıran İsrail askerleri yine bir bahane ile Kudüs'te bir kişiyi şehit etti. 

Filistinli genç şehit oldu 

Kudüs'te İsrail askerleri tarafından bir Filistinlinin öldürülmesi, sözde bıçaklı saldırı girişimi gerekçesiyle gerçekleşti. Kudüs ile işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kenti arasındaki askeri kontrol noktasında, bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genç İsrail askerlerince vuruldu.

Kontrol noktasında ateş açıldı

Beytüllahim'e bağlı Beyt Cala beldesinin kuzeybatısındaki tünel kontrol noktasında gerçekleşen olayda, saldırıda bulunduğu iddia edilen gencin işgal askerlerinin ateşiyle şehit edildiği belirtildi.

İsrail polisinin yaptığı yazılı açıklamada ise Kudüs çevresindeki tünel kontrol noktasında bir bıçaklı saldırı ihbarı alındığı ve bu saldırıda kontrol noktasındaki bir kadın askerin yaralandığı belirtildi. Saldırganın ise etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

614 kişi hayatını kaybetti 

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasıyla birlikte işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanmakta. Bu süreçte, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 614 Filistinli hayatını kaybetti ve 5 binden fazla Filistinli yaralandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa