Hindistan'dan vatandaşlarına İngiltere uyarısı

İngiltere'de 3 çocuğun ölümü sonrası sokaklar yangın yerine döndü. Aşırı sağcı grupların polisle çatıştı.Spekülatif haberlerin ardından uyarılar gecikmedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 14:29
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 14:53
Hindistan'dan vatandaşlarına İngiltere uyarısı
O
Onur Çetinkaya Editör

29 Temmuz'da İngiltere'nin Southport kentinde 17 yaşındaki bir saldırgan, 3 çocuğun öldüğü ve 8'i çocuk olmak üzere 10 kişinin yaralandığı bıçaklı bir saldırı gerçekleştirdi. 

İngiltere sokakları kaynıyor 

Sosyal medyada saldırganın kimliğiyle ilgili yayılan spekülatif haberler, Southport'taki aşırı sağcıların polisle çatışmasına ve Southport İslam Toplumu Camisi'ne taşlı saldırı düzenlemelerine yol açtı. Olaylar sırasında 53 polis ve 3 polis köpeği yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Şiddet eylemlerinin diğer bölgelere yayıldı

Aşırı sağcı şiddet olayları, 2 Ağustos'ta Sunderland'e sıçradı. Sunderland'de "Masjid-e Anwaar-e Madinah" Camisi'nin dışında toplanan aşırı sağcı kalabalık, polisle çatıştı ve polis karakolunu ateşe verdi. Bu olaylar sırasında 3 polis yaralandı, 10 aşırı sağcı gözaltına alındı.

Aynı gün Hartlepool, Liverpool, Glasgow ve Dover'de de aşırı sağcılar kent meydanlarında ve camilerin önlerinde toplandı. 3 Ağustos'ta ise Bristol, Hull, Blackpool, Stoke-on-Trent ve Blackburn dahil yaklaşık 20 İngiliz kentinde ve Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta aşırı sağcılar sokaklara indi. Bu kentlerde göçmenlere ait iş yerleri, camiler ve polis araçlarına saldıran 92 aşırı sağcı gözaltına alındı.

Eylemcilere polis müdahale etti 

4 Ağustos'ta Weymouth, Middlesbrough ve Rotherham kentlerinde toplanan aşırı sağcılar, göçmenleri ve Müslüman toplumu hedef aldı. Rotherham'da düzensiz göçmen ve sığınmacıların kaldığı otelin önünde toplanan aşırı sağcılar, binaya taş ve sandalye gibi yabancı maddeler attı. Hull ve Stoke-on-Trent'te iki aşırı sağcının bıçaklandığı haberi, olayların şiddetlenmesine neden oldu ancak polis bu haberlerin yalan olduğunu duyurdu. Blackpool ve Manchester'da ise eylemlerin sona ermesi çağrısı yapan polis, yeniden toplanmayı yasakladı.

Hindistan vatandaşlarına yönelik bu uyarı, İngiltere'deki şiddet olaylarının ciddiyetini ve yaygınlığını gözler önüne seriyor. Vatandaşların güvenliği için yerel güvenlik uyarılarına dikkat etmeleri ve riskli bölgelerden uzak durmaları büyük önem taşıyor.

Hindistan'dan vatandaşlara uyarı! 

Hindistan, İngiltere'de aşırı sağ grupların başlattığı ve ülke geneline yayılan şiddet eylemleri nedeniyle bu ülkeye seyahat eden vatandaşlarına ihtiyatlı olma çağrısında bulundu.

Hindistan'ın Londra Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat edecek Hint vatandaşlarına yönelik bir seyahat uyarısı yayımlandı. Açıklamada, büyükelçiliğin İngiltere'deki olayları yakından takip ettiği vurgulandı.

Açıklamada, İngiltere'ye seyahat eden Hindistan vatandaşlarına "ihtiyatlı olma" ve "gerekli dikkati gösterme" çağrısı yapıldı. Ayrıca, vatandaşlara yerel güvenlik kurumlarının bilgilendirmelerini takip etmeleri ve protestoların devam ettiği bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa