Meta'dan Heniyye özrü: "Yanlışlık oldu!"

Hamas lideri Heniyye'nin suikastının ardından Instagram ile Facebook'taki taziye paylaşımlarının silinmesi tepki çekti. Meta'dan açıklama geldi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 14:47
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 15:32
Meta'dan Heniyye özrü: ''Yanlışlık oldu!''
Hakan Öksüz Editör

Filistin'in en büyük siyasi partisi Hamas'ın lideri olan İsmail Heniyye, suikasta kurban gitti. Seçimi kazanan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin edeceği törene katılmak üzere Tahran'a giden Heniyye, İsrail'in düzenlediği saldırıda can verdi.


Paylaşımlar kaldırıldı

Saldırı sonrası İsrail ordusuna yönelik öfke arttı. Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Hamas yetkilisiyle görüştü, Heniyye için başsağlığı dilediği anları içeren videoyu Instagram ile Facebook'ta paylaştı. Paylaşımların Meta tarafından kaldırıldığı görüldü. 

Meta'nın sahibi Zuckerberg hedef tahtasında

İsmail Heniyye'nin ölümünün ardından Instagram ile Facebook'ta yapılan taziye paylaşımlarının kaldırılması, tepkileri artırdı.


Paylaşımların kaldırılması, sosyal medya platformlarını bünyesinde barındıran Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg'i hedef tahtasına oturttu. 

"Teknik bir hata yüzünden kaldırdık"

Facebook ile Instagram'ın yanı sıra WhatsApp'ı da bünyesinde barındıran Meta, tepkilerin büyümesi üzerine geri adım attı. Reuters'a açıklama yapan Meta şirketinin bir yetkilisi, "Paylaşımları teknik bir hata yüzünden yanlışlıkla kaldırdık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa