Kayıplar 305 gündür durdurulamıyor

İsrail soykırımının sürdüğü Gazze'de Filistinlilerin şehit sayısı her geçen gün artıyor. Toplam hayatlarını kaybedenlerin sayısı 40 bine yaklaştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 14:57
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 15:29
Kayıplar 305 gündür durdurulamıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

7 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı soykırım saldırıların 305'inci gününde devam ediyor.

Katil İsrail ordusu, savaştan kurtularak zor şartlarda hayatını devam ettiren masumlar için ise yerlerinizi terk edin çağrısı yapıyor Netanyahu hükümetinin Gazze'de zulmü her geçen gün katlanıyor.


Çocuk, yaşlı ve kadın Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı.


Gazze'de İsrail askerleri yaşlı, kadın ve çocuk demeden Filistinlileri katletmeyi sürdürürken gözlerin çevrildiği bölgede insani yardımların da ulaşması için çaba sarf ediliyor.

10 aydır Filistinlilere Gazze'de eziyet çektiren Netanyahu ve askerleri geçtiğimiz günlerde iki okulu hedef aldı. Hain saldırılarına devam eden İsrail, masumların üzerine yine bomba yağdırdı.  Siyonist İsrail ve Yahudi lobisinin kuklası İsrail Başbakanı Netanyahu hükümeti Gazze'de hastane, çadır kent derken bu kez de iki okulu hedef aldı. Bomba yağmuruna tutulan okulda 30 masum Filistinli şehit oldu.


İsrail ordusu son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda  30 Filistinlinin daha hayatını kaybetti, 66 Filistinlinin yaralandı.


İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 653'e, yaralı sayısının da 91 bin 535'e yükseldiği belirtildi. 


Gazze'deki sağlık durumu ve insani kriz her geçen gün derinleşirken, uluslararası toplumun bölgedeki duruma müdahale çağrıları giderek artıyor. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa