Haddini aşan Katz'a Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal açıklamalarına Türkiye'den yanıt gecikmedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 16:22
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 17:28
Haddini aşan Katz'a Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki
O
Onur Çetinkaya Editör

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi. Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken kararın "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verildiği belirtildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun  Instagram’a erişim engeli kararı tartışmalara neden oldu. 

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz bu kez Instagram üzerinden hadsiz açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yapan  İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı  'diktatör' nitelendirerek bir kez daha tepkiye neden oldu. 

Katz hadsiz paylaşımında,  "Dün, antisemit diktatör Erdoğan, ABD ve Batılı Devletlere sözel olarak saldırarak 'İsrail'deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını' söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, bu senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. " dedi. 

"Muhatap alınacak biri değilsin"

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın yaptığı küstah açıklamalara Türkiye'den yanıt gecikmedi.  Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira söylemlerine tepki gösterilirken, "Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir." ifadeleri kullanıldı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa