Rusya-Ukrayna savaşının çözümüne batı engeli

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, 2 yılı aşkın süren Ukrayna savaşına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 16:51
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 17:01
Rusya-Ukrayna savaşının çözümüne batı engeli
O
Onur Çetinkaya Editör

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 yılı aştı. Çok sayıda canın yitirildiği savaşta milyonlarca bina yerle yeksan oldu.

Savaşın durdurulamadığı bölgede Rusya'ya batılı ülkelerin yaptırımları Ukrayna'ya ise yardımları sürüyor. Tansiyonun bir türlü düşmediği bölgede sıcak bir gelişme yaşandı.


Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, 2 yılı aşkın süren Ukrayna savaşına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Çözüme batı engel oluyor"

Batı'nın Ukrayna meselesinin çözüm sürecini engellediğini ve bu durumu Moskova'nın savaş alanında zayıflamasını amaçlayan bir strateji olarak gördüklerini belirten Şoygu, Bakü'deki temasları sırasında Güney Kafkasya'daki güvenlik durumu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması ve 3+3 formatı gibi konuları ele aldıklarını söyledi. 

Şoygu ayrıca İran'a yaptığı ziyarette Suriye ve Lübnan-İsrail sınırındaki durumları ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikastını görüştüğünü belirtti.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair açıklamalarda bulunan Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yaptığı müzakere teklifinin yanıtsız kaldığını ve Batı'nın, Ukrayna'nın savaş hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla çatışmaları geçici olarak durdurmaya çalıştığını iddia etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri, Rus ordusunun belirlenen hedeflere ulaşmaya devam ettiğini ve Ukrayna ordusunun ciddi kayıplar verdiğini öne sürdü. Rusya'nın pozisyonunun net olduğunu ve ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Etiketler Rusya' ​Ukrayna
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa