Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Ateş hakkında, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'a duruşmada hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2024 17:05
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2024 17:36
Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı
O
Onur Çetinkaya Editör

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da  Sincan Cezaevi'nde görüldü. 

10 kişi tahliye edildi

1 Temmuz'da başlayan dava 5 gün sürdü. Hafta boyunca görülen davada bugün de tanıklar dinlendi. İfadelerin ardından davada ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay'ın savunmalarının alınmış olmasını, mevcut delil durumunu ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme talebi reddetti 

Diğer yandan müşteki avukatlarının, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal'ın cep telefonu şifrelerinin ABD'den istenmesine yönelik talebini kabul eden mahkeme, sanık Tolgahan Demirbaş’ın eski milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde bulunduğu iddiasının araştırılması talebini ise reddetti.

Ayşe Ateş hakkında suç duyurusu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlattı. 

Soruşturmanın nedeni, Ayşe Ateş'in MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'a yönelik hakaret içerikli ifadelerde bulunması olarak belirtildi.

Ayşe Ateş'in bu ifadeleri, Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada duruşma sırasında dile getirdiği ve bunun üzerine Yönter ve Yalçın tarafından suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.  


İfadeye çağrıldı

Başsavcılık, Ayşe Ateş'i ifadeye çağırdı ve davanın görüldüğü 32. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) tutanaklarını talep etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa