Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024'te Bronz Madalya Kazandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu kadınlar 68 kiloda Kuzey Koreli rakibini 4-2 yenerek bronz madalyayı elde etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 00:12
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 00:20
Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024'te Bronz Madalya Kazandı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen 2024 Olimpiyat Oyunları, heyecan dolu güreş müsabakalarına sahne oldu. Buse Tosun Çavuşoğlu, son dünya şampiyonu unvanıyla ve altın madalya hedefiyle Paris'e gitmişti. İlk turda ABD'li Amit Elor'a yenilen Çavuşoğlu, Elor'un finale çıkmasıyla repesajda mücadele etme hakkı kazandı.

Repesaj maçında zafer

Repesajda Polonyalı Wiktoria Choluj ile karşılaşan Buse, bu zorlu mücadeleyi 4-3 kazanarak bronz madalya için mücadele etme hakkını elde etti.

Son saniyede gelen madalya

Bronz madalya mücadelesinde Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşılaşan Buse, ilk dakikalarda rakibini minder dışına taşıyarak 1-0 öne geçti ve ilk devreyi önde tamamladı. 

İkinci devrede ise Sol Gum Pak, hızlı bir başlangıç yaparak 2-1 öne geçti. Ancak, maçın son 57 saniyesinde durumu 2-2'ye getiren Buse, son saniyede aldığı puanla 4-2 öne geçerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Kariyerine Olimpiyat madalyasını da ekledi 

28 yaşındaki milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, kariyerinde eksik olan olimpiyat madalyasını Paris'te kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 

Avrupa'da 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz, dünya şampiyonalarında ise 1 altın ve 2 bronz madalyaya sahip olan Buse, bu başarısıyla kariyerindeki en önemli eksik parçasını tamamlamış oldu.

Türkiye'nin 3. madalyası

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin 3. madalyasını kazandı. 

Türkiye, daha önce atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım ile 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş, okçulukta ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı ile bronz madalya elde etmişti.

Buse Tosun Çavuşoğlu'nun Paris 2024'teki bu büyük başarısı, hem kişisel kariyerinde önemli bir kilometre taşı oldu hem de Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa