Harris, başkan yardımcısı adayını açıkladı...

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcılığı adaylığı için Minnesota Valisi Tim Walz'u seçtiğini duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 04:50
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 06:19
Harris, başkan yardımcısı adayını açıkladı...
AA
Kaynak AA

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Parti'nin başkan yardımcısı adayıyla ilgili heyecanlı bekleyiş sona erdi.

Demokratların başkan adayı Harris, X hesabından yaptığı duyuruda, "Tim Walz ile birlikte seçim kampanyasına gireceğimizi açıklamaktan onur duyuyorum. Bir vali, bir takım koçu, bir öğretmen ve bir gazi olarak orta sınıf aileler için önemli işler başardı. Onun ekibimize katılması harika." ifadelerine yer verdi.

Harris'in Walz'u seçmesinin ana nedeninin, ülkenin iç kesimlerindeki beyaz Amerikalı orta sınıfın oylarını kazanmak olduğu belirtiliyor.

Kamuoyunda etkili bir konuşmacı olarak bilinen ve liberal görüşlere sahip Walz, beyaz Amerikalı bir erkek siyasetçi olarak Harris'i dengeleyebilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

Harris'in, bugün kritik eyaletlerden biri olan Pennsylvania'da gerçekleştirilecek seçim mitingine Walz ile birlikte katılması ve seçmenlere ilk kez birlikte görünmesi bekleniyor.

Demokrat Parti, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago'da düzenlenecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adayını ilan edecek.


ABD Başkan yardımcısı adayı Tim Walz kimdir?

1964 yılında Nebraska'da doğan Tim Walz, Amerikan ordusunda ulusal muhafız olarak 24 yıl görev yaptı ve astsubay kıdemli başçavuş rütbesine kadar yükseldikten sonra emekli oldu.

1990'larda Minnesota'ya taşınan Walz, burada sosyal bilimler alanında dersler verdi ve aynı zamanda Amerikan futbolu koçu olarak da tanındı.

2018 yılında Minnesota Valiliği görevine seçilen Walz, özellikle televizyonlardaki etkili konuşmalarıyla Demokrat seçmenler arasında geniş bir destek kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa