ABD'den Orta Doğu açıklaması...

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'taki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıyı değerlendirdi... İşte detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 05:09
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 06:19
ABD'den Orta Doğu açıklaması...
AA
Kaynak AA

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'taki Amerikan üssüne yapılan saldırıya ilişkin olarak, "Şüphesiz ki ABD, bölgede görev yapan askerlerimize yönelik saldırıları tolere etmeyecektir," dedi.

ABD Savunma Bakanı Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Avustralyalı mevkidaşlarıyla Annapolis'te gerçekleştirdikleri toplantının ardından ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Austin, burada yaptığı açıklamalarda, Orta Doğu'daki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve hem İsrail'in hem de Amerikan askerlerinin güvenliğini sağlama konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

Irak'taki Ayn El-Esed Üssü'ne yönelik saldırıda bazı ABD askerlerinin yaralandığını hatırlatan Austin, "Şüphesiz ki ABD, bölgede görev yapan askerlerimize yönelik saldırıları tolere etmeyecektir," ifadesini yineledi.


Irak'ta ABD üssüne yapılan saldırı

Austin, Ayn El-Esed Üssü'ne yapılan saldırının arkasında İran destekli Şii bir milis grubun olduğunu, ancak soruşturma devam ettiği için şu aşamada spesifik bir grup ismi vermeyeceğini söyledi.

Austin, İsrail'in ve bölgedeki Amerikan askerlerinin güvenliği için Orta Doğu'daki askeri varlıklarını güncel duruma göre yeniden düzenlediklerini ve ilave güçler gönderdiklerini vurguladı. Ayrıca, balistik füze ve hava savunma kapasitelerini güçlendirdiklerini belirtti.

Bununla birlikte, bölgede tansiyonun düşmesinin tüm ülkelerin yararına olacağına inandıklarını ifade eden Austin, bu yönde çaba gösterdiklerini de ekledi.

Austin, Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması ve esirlerin serbest bırakılması durumunda bölgedeki tansiyonun azalacağını düşündüklerini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa