Kamala Harris ilk seçim mitinginde gövde gösterisi yaptı

Kamala Harris, başkan yardımcısı adayı Walz ile ilk seçim mitinginde "gövde gösterisi" yaptı. İşte ABD seçimlerine doğru detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 08:25
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 08:40
Kamala Harris ilk seçim mitinginde gövde gösterisi yaptı
AA
Kaynak AA

ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, yeni açıkladığı başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile ilk seçim mitinginde adeta "güç gösterisi" yaptı.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokratlar başkan yardımcısı adayını açıkladı.

Kamala Harris'in başkan yardımcısı olarak seçtiği Minnesota Valisi Tim Walz, seçimin kritik eyaletlerinden Pensilvanya'nın Philadelphia şehrinde düzenlenen mitingde Harris ile birlikte sahne aldı.

Büyük bir kalabalığın izlediği mitingde Harris, Walz'u "Amerika'nın hak ettiği başkan yardımcısı" sloganıyla tanıttı. Walz, "91 günümüz kaldı. Aman tanrım, bu kolay olacak. Ölünde uyuyacağız." sözleriyle kalabalığı coşturdu ve büyük alkış aldı.

İkilinin konuşmaları, salondaki kalabalık tarafından sık sık alkışlarla kesilirken, ABD medyasının yoğun ilgi gösterdiği ve canlı yayınladığı mitingde Demokratlar coşkulu sloganlar attı.

Harris ve Walz, hafta boyunca Wisconsin, Michigan ve Georgia gibi kritik eyaletlerde seçim mitinglerine katılacak. Cumhuriyetçi rakipleri Donald Trump ve JD Vance'e karşı Demokrat seçmenleri bir araya getirmeye çalışacaklar.

Harris'in Walz'u seçmesinin ana nedeninin, ülkenin iç kesimlerindeki beyaz Amerikalı orta sınıfın oylarını çekmek olduğu belirtiliyor.

Etkili bir hatip olarak tanınan ve liberal görüşleriyle bilinen Walz, beyaz Amerikalı erkek bir siyasi figür olarak Harris'i dengeleyebilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

Demokrat Parti, 19-22 Ağustos'ta Chicago'da düzenlenecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adaylarını ilan edecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa