Kamala Harris, son ankette Trump'ı solladı

ABD'de başkanlık yarışı sürerken yapılan son ankete göre Demokrat Harris, Cumhuriyetçi Trump'ı geçti.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 10:12
GÜNCELLEME
09 Ağustos 2024 11:54
Kamala Harris, son ankette Trump'ı solladı
Hakan Öksüz Editör

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokratlar başkan yardımcısı adayını açıkladı. ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, yeni açıkladığı başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile ilk seçim mitinginde adeta "güç gösterisi" yaptı.


Kamala'nın yardımcısı Walz'tan Trump'a gözdağı: "Kolay olacak"

Büyük bir kalabalığın izlediği mitingde Harris, Walz'u "Amerika'nın hak ettiği başkan yardımcısı" sloganıyla tanıttı. Walz, "91 günümüz kaldı. Aman tanrım, bu kolay olacak." sözleriyle kalabalığı coşturdu ve büyük alkış aldı.

İkilinin konuşmaları, salondaki kalabalık tarafından sık sık alkışlarla kesilirken, ABD medyasının yoğun ilgi gösterdiği ve canlı yayınladığı mitingde Demokratlar coşkulu sloganlar attı.

Trump-Kamala anketi

ABD seçim gündemiyle yoğrulurken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokrat Kamala Harris'in yarışına ilişkin anketler yapılıyor. Marist Koleji ile PBS televizyonu tarafından ortaklaşa yapılan ankete göre Kamala Harris'e verilen destek oranı arttı.


Kamala, Trump'tan 3 puan önde

NPR radyosunun duyurusuna göre söz konusu ankette Kamala Harris'e oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 51 oldu. Anket katılımcılarının yüzde 48'i ise tercihini Donald Trump'tan yana kullandı.

Göçmen meselesi ve Orta Doğu konusunda Trump'a güven daha fazla

Söz konusu göçmen meselesi olunca anket katılımcılarının yüzde 52'sine göre Trump'ın politikaları daha güçlü. Katılımcılar, Orta Doğu'da artan tansiyonu daha iyi yönetecek ismin, Donald Trump olduğu görüşünde.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa