Adana'da DEAŞ'lı terörist hakkında hüküm verildi!

Adana'da, terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında tutuklanan sanık hakkında, 15 yıla kadar hapis istemi kabul edildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 10:32
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 10:43
Adana'da DEAŞ'lı terörist hakkında hüküm verildi!
Kübra Şenal Editör

Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 27 Haziran'da tutuklanan Suriye uyruklu M.E. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında karar verildi.

15 yıla hapis istemi

Sanık M.E. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


İddianame

İddianamede, M.E'nin DEAŞ terör örgütüne katılımı arttırmak adına örgütsel toplantılar yaptığı, dijital materyallerinde terör örgütü üyelerine ait çok sayıda fotoğrafın tespit edildiği ve örgütsel eğitim aldığı belirtildi.

Ayrıca DEAŞ üyeliğinden işlem yapılan kişilerle irtibatının bulunduğu, eylem ve faaliyetlerini yürütürken kendisini gizlemek adına kod isim kullandığı, Suriye'de örgütün gerçekleştirdiği silahlı çatışmalarda aktif olarak yer aldığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yakalanıp hakkında soruşturma yürütülen Y.A.A.'nın cep telefonunda yapılan incelemede M.E'nin Suriye'de kamuflaj ve uzun namlulu silahla yürüttüğü faaliyetlerine ilişkin görsellerine rastlandığı kaydedildi. İddianamede, sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık M.E'nin yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa