Irak'ta PKK'nın 3 siyasi partisi kapatıldı, KDP de bunu doğru buldu!

KDP kurmaylarından eski Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, bölücü terör örgütü PKK bağlantılı tüm siyasi partilerin yasaklanmasını doğru bulduğunu bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 10:39
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 11:01
Irak'ta PKK'nın 3 siyasi partisi kapatıldı, KDP de bunu doğru buldu!
AA
Kaynak AA

Irak'ın eski Dışişleri Bakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) önemli isimlerinden Hoşyar Zebari, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) faaliyet gösteren ve PKK ile bağlantılı olduğu belirtilen üç partinin kapatılmasını olumlu karşıladığını açıkladı.

Zebari, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bu partilerin yasaklanmasının ve IKBY seçimlerine katılımlarının engellenmesinin yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

"Kanserli Hücre" benzetmesi

Hoşyar Zebari, söz konusu grupları bölge ve Irak genelinde "kanserli hücre" olarak nitelendirerek, bu yapılanmaların kaostan beslendiğini ve bölgedeki istikrarsızlık unsuru haline geldiğini ifade etti.

Eski bakan, PKK ile ilişkili bu partilerin faaliyetlerinin bölgedeki güvenlik ve istikrara zarar verdiğine dikkat çekti.

Irak yargısından karar

Irak Yargısı, "Tevgera Azadi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi" ismiyle 3 ayrı sözde siyasi partinin bölücü terör örgütü PKK ile bağlantılarının olması nedeniyle mallarına el konulması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması yönünde karar vermişti.

Bu karar, bölgedeki huzur ve düzenin sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken Türkiye’de akıllara sırtını PKK’ya, PYD’ye ve YPG’ye yasladığını açıkça ilan eden, bölücü terör örgütü PKK’nın faaliyetlerini destekleyen, terör örgütü liderlerine Meclis kürsüsünden methiyelerde bulunan, PKK’nın hiçbir terör saldırısını lanetlemeyen, örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırma faaliyetleri yürüten, on binlerce insanın katili PKK’yı silahlı halk hareketi olarak ve bebek katili Abdullah Öcalan’ı da büyük fikir adamı olarak takdim eden siyasi partiler geliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa